Še ena slalomska zmaga Hirscherja, Hadalin za las brez finala

14.01.2018


Po alpski kombinaciji in smuku je v Wengnu v Švici prišel na vrsto še moški slalom za svetovni pokal. Z zahtevnim terenom proge Jungfrau/Maennlichen se je spopadlo 63 tekmovalcev, med njimi pa sta bila tudi dva naša predstavnika, Štefan Hadalin in Žan Kranjec.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Najboljši čas prvega teka je postavil Avstrijec Marcel Hirscher, Šved Andre Myhrer je zaostal 0.35 sekunde, še 24 stotink več pa je za vožnjo med 63. vratci potreboval Norvežan Henrik Kristoffersen. Postavitev in teren sta se izkazala za izredno selektivna, saj smo videli precej odstopov, vsega skupaj kar 25.

Štefan, ki je nastopil 46. po vrsti, je začel solidno, ob napakah pa je izgubil precej dragocenih desetink oziroma stotink in nastop sklenil na takrat 26. mestu, z 3.04 sekunde zaostanka za Hirscherjem. Žan je startal kot 57, žal pa je po zadnjem merjenju vmesnega časa odstopil. Slovenija je tako ostala brez finalista, saj je Hadalin zdrsnil na 32. mesto, za drugim tekom pa je zaostal 7 stotink sekunde.


Žan Kranjec, foto: Gepa

Na najvišjo stopničko je znova prišel Hirscher, ki je imel najboljši čas tudi v drugem teku. Še eno drugo mesto je osvojil Kristoffersen, ki je na koncu zaostal skoraj sekundo, Myhrer pa je zdrsnil na tretje mesto.

Glavni trener Klemen Bergant je nastopa Štefana in Žana komentiral takole: ''Nič ni napadel, smuči mu danes niso delovale. Bil je kompletno brez oprijema, tudi enega ovinka ni naredil tako kot je treba. To je že tretja taka tekma v sezoni in to je velik problem. V decembru je bil vsaj dvakrat med trideset v veleslalomu. Na slalomu zdajle je imel lepo priložnost, bilo je idealno, a smuči mu niso delale, tako da sem izredno razočaran. Razočaran in jezen, da se to lahko dogaja na tem nivoju. Žan je smučal solidno. To je bil letos njegov prvi dosti soliden tek. Škoda, da je zahakljal, če bi šel normalno, bi verjetno bil v drugem teku.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov