DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik v Val di Fiemmeju na 32. mestu

14.01.2018

Drugo posamično preizkušnjo nordijskih kombinatorcev v italijanskem Val di Fiemmeju je Vid Vrhovnik končal tik za dobitniki točk na 32. mestu, medtem ko je Marjan Jelenko osvojil 40. mesto.

Vid Vrhovnik (c) GEPA

Druga posamična tekma svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v Val di Fiemmeju je znova minila z dvema slovenskima predstavnikoma, ki sta uspešno opravila z jutranjimi kvalifikacijami. Vid Vrhovnik je s skalnim delom preizkušnje tokrat opravil dobro tudi na tekmi, ko je pristal pri 111.5 metrih, s 108,9 točkami pa je zasedal 21. mesto. Malce nižje je bil Marjan Jelenko s 113.5 metri, zbral pa je 104,5 točk. Vrhovnik je za vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je pristal pri 131 metrih in je imel kar 47 sekund naskoka pred konkurenco zaostajal 2:09 minuti, Jelenko pa enako kot Francouis Braud in Eric Frenzel, 2:26 minuti.

Po prvem krogu 10 km tekaške preizkušnje sta Frenzel in Braud ujela Vrhovnika, a zaostanek te skupine se je zmanjšal pod dve minuti, Jelenko je bil prav tako v tej večji skupini kombinatorcev. Na polovici proge je Vrhovnik še naprej tekel izredno dobro, za vodilnim Riiberjem, ki je imel le še 8 sekund naskoka pred rojakom Janom Schmidom, sicer tretjega po skokih, je zaostajal 1:35 minute, Jelenko pa je na 31. mestu zaostajal 1:54 minute.

V izjemnem tekaškem boju je Vrhovnik na 7.5 km prišel še vedno z zaostankom 1:36 v večji skupini in na 25. mestu, Jelenko pa je zdrsnil na 39. mesto z zaostankom slabih dveh minut in pol. Schmid je na vrhu brzel k prvi letošnji zmagi na proti, potem ko je Riiber že zaostajal 5 sekund. Na cilju je prvo zmago letos slavil vodilni v skupnem seštevku Schmid, ki je za 8 sekund ugnal Avstrijca Lukasa Klapferja, ki je bil po skokih 10, tretji pa je bil Nemec Fabian Riessle, sicer 15. po skokih. Žal je v ostrem temu zadnjega kroga Vrhovnik izgubil preveč časa in je padel na 32. mesto z zaostankom 2:09 za zmagovalcem, Jelenko pa je osvojil 40. mesto. Vrhovnik je za točkami zaostal za 15 sekund.

Naš glavni trener Mitja Oranič je po 9. posamični tekmi sezone takole opisal potek današnjega dne: "Dan smo začeli dobro. V kvalifikacijah je Marjan imel tretji rezultat, Vid pa 21. Potem smo malo grešili na tekmi, a ne preveč. Marjanov skok na tekmi je bil tehnično zelo podoben tistemu iz kvalifikacij, a je bil prezgoden in spet se mu je nasmihala pozicija okrog 30. mesta po skokih. S teh mest pa je, kot že večkrat letos, potrebno iti »na glavo«, saj če ne greš, ne moreš uspeti. Vidov skok je bil veliko boljši kot v kvalifikacijah, a je, podobno kot že mnogokrat letos imel zelo slabe razmere. Pravzaprav je imel daleč najslabše razmere na skakalnici, a kljub temu je z dobrim skokom prišel na 21. mesto. Tek je nato potekal po pričakovanjih, a je vseeno odločila mladost. To je še previsok nivo tekmovanja zanj, še posebno, če štarta s tega položaja, kot je. Boril se je po najboljših močeh, v cilju je bil zelo utrujen. Zdaj je čas za počitek in dobro pripravo na mladinsko svetovno prvenstvo."

Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje v Franciji, kjer bo od Slovencev nastopal le Jelenko, saj se bo Vrhovnik že pripravljal na mladinsko svetovno prvenstvo v Švici.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov