Čebaškova in Fabjanova na ekipnem sprintu do 5. mesta

14.01.2018

Alenka Čebašek v Planico odhaja s 7. in 5. mestom (c) GEPA

Drugi dan sprinterskih obračunov v Dresdnu je na "snežnem jeziku" ob Labi ponudil še ekipni sprint, ki je bil generalka za olimpijske igre v Pjongčangu in tudi za tekme prihodnji konec tedna v Planici. Skozi polfinalno sito se je od štirih slovenskih ekip prebila le prva ekipa med dekleti v postavi Alenka Čebašek in Vesna Fabjan. Katja Višar in Nika Razinger sta izpadli v polfinalni skupini, podobno kot obe ekipi pri fantih v postavi Miha Šimenc / Janez Lampič in Luka Prosen / Miha Dolar.

Edina preostala naša ekipa pa se je v finalu desetih ekip zelo izkazala. Čebaškova in Fabjanova sta vseskozi tekmi z najboljšimi in na koncu v cilj prišli na petem mestu, potem ko je Fabjanova dobila ciljni sprint z Nemko Elisabeth Schicho. Zmage sta se veselili Švedinji Ida Ingemarsdotter in Maja Dahlqvist pred rojakinjama Hano Falk in Stino Nilsson, tretji sta bili domačinki Hanna Kolb in Sandra Ringwald. Višnarjeva in Razingarjeva sta na koncu osvojili 14. mesto. 

Fabjanova pridobila dve mesti v zadnji predaji

Alenka Čebašek je po tekmah v Nemčiji lahko več kot zadovoljna: "Res je, Dresden se mi bo vtisnil v lep spomin z lepimi rezultati. Danes nama je z Vesno uspel res dober tek kljub vsem stikom na predajah. A tu je potrebno biti potrpežljiv, ne iti naprej za vsako ceno. Vidimo polomljene palice in takrat nimaš več možnosti. Moraš biti potrpežljiv in čakati na pravo priložnost. Na zadnji predaji so punce res pospešile, jaz sem dala vse od sebe in mislim, da sva naredili res lep rezultat." 

Svoje videnje tekme je dodala še Vesna Fabjan: "Peto mesto je zelo lep rezultat. Vemo, da so kratki, mestni šprinti malo drugačni kot na ostalih progah. Ogromno je prerivanja in zlomljenih palic. Koncentracija ves čas mora biti prisotna. Pri samih predajah sva imeli kar nekaj rezerve, lahko bi oddelali bolje, nekajkrat se nama je ponesrečilo. A takoj po predajah sva skušali nadoknaditi izgubljeno v predajah. Na koncu sem še prehitela dve tekmovalki in bolje se sliši peto kot pa sedmo mesto."

V moški konkurenci sta slavila Italijana Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino, Šimenc in Lampič sta bila 17., Prosen in Dolar pa zadnja, 26.

Vsi v Planico

Po tekmah v Nemčiji sledi izjemno pester konec tedna v naši Planici, kjer bo poleg tekem svetovnega pokala v teku na smučeh na sporedu še obilica drugih dogodkov, začenjši s smučarskimi skoki. Ženske se bodo pomerile v celinskem pokalu, moške pa čaka FIS pokal, ki bo prav tako potekal na 102-metrski napravi.

Planica bo gostila tudi najmlajše športne navdušence. V izteku malih skakalnic bo že sedmo leto zapored potekal Svetovni dan snega, ki bo z obilico različnih aktivnosti na snegu v dolino privabil otroke željne novih izkušenj. 

Vsi tekaški zanesenjaki bodo na svoj račun prišli tudi v petek, 19. januarja. V centru mesta bo pripravljen dogodek Nočni šprint po ulicah Kranjske Gore. Dogajanje se bo začelo že v dopoldanskih urah s šolo teka, popoldne pa sledijo tekmovanja za otroke in odrasle. Vrhunec večera bo predstavitev ekip, ki bodo čez vikend tekmovale v Planici.

Vstopnice za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh so še na voljo pri uradnem prodajalcu Kompas d.d. Cena vstopnic za odrasle za soboto ali nedeljo je 10 EUR, za otroke do vključno 14. leta starosti pa je vstop brezplačen. Ogled tekem v smučarskih skokih je za vse brezplačen, kot tudi udeležba na Svetovnem dnevu snega. 

Program v Planici

Petek, 19. 1. 2018
10.30 - 15.00 Trening
10.00 - 23.00 Nočni šprint po ulicah Kranjske Gore
20.00 Predstavitev ekip

Sobota, 20. 1. 2018
08.30 - 10.25 Trening
10.30 Kvalifikacije sprint klasično
13.00 Finale sprint klasično
14.45 - 16.00 Trening

Nedelja, 21. 1. 2018
07.30 - 09.25 Trening
09.30 10 km klasično dekleta
10.45 - 12.25 Trening
12.30 15 km klasično fantje


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov