DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na drugi tekmi v Sapporu rezultat sezone za Emo Klinec

14.01.2018

Na drugi tekmi smučark skakalk za svetovni pokal v japonskem Sapporu sta od petih Slovenk točke osvojili dve, obe pa sta končali med najboljšo deseterico. Najboljša je bila tokrat Ema Klinec na 8. mestu, Urša Bogataj je bila deveta.

Ema Klinec je prišla do rezultata sezone (c) GEPA

Skakalk v Sapporu na drugi tekmi ni pozdravilo sonce, a še vedno je vreme dobro odigralo svojo vlogo in organizatorji so brez večjih težav opravili s kvalifikacijami in drugo tekmo, skupno deveto v tej sezoni. V kvalifikacijah je bila naša najboljša Urša Bogataj na 8. mestu, Nika Križnar je bila 11., Ema Klinec 24. in ni bila diskvalificirana, Špela Rogelj je osvojila 27. mesto, Maja Vtič pa je tekmo ujela na 39. mestu.

Tokrat diskvalifikacije Križnarjeve

Tekma se za našo ekipno ni začela nič kaj vzpodbudno s 76.5 metri Vtičeve, ki je imela celo malce pomoči vetra, a 72,1 točk je bilo tudi danes premalo za finalno serijo. Tokrat je končala na 34. mestu. Odločena, da popravi napako s kvalifikacij oz. diskvalifikacijo v petek, je Klinčeva s 86.5 metri svojo nalogo nato opravila neprimerno bolje, 101,6 točk pa je zadostovalo za 10. mesto po prvem skoku. A že naslednja, Rogljeva, je znova skočila slabše, celo najslabše od naših danes, le 73.5 metrov, ob slabšem vetru pa je zbrala 75,4 točk. To je bilo dovolj za 32. mesto in drugo ničlo na Japonskem. Sledil je še en šok in nova diskvalifikacija, tokrat dres ni ustrezal Križnarjevi in na vrhu skakalnice je bila kandidatka za finalno serijo le še Bogatajeva. Slednja znova nirazočarala, s 86 metri je v dobrih pogojih zbrala 105,2 toč, kar jo je popeljalo na 8. mesto po prvem skoku.

Čisto na vrhu ni bilo nič novega. S 95.5 metri je vodila Norvežanka Maren Lundby s 122,4 točkami, dokaj tesno ji je s 94 metri in 119,1 točkami sledila Nemka Katharina Althaus, tretja je bila z 90 metri domačinka Sara Takanaši, ki je zbrala 110,1 točk.

Lundbyjeva do tretje zaporedne zmage, četrte v sezoni

V finalni seriji, kjer smo prvič imeli le dve skakalki, je Klinčeva še višjo uvrstitev napadla s 86 metri, skupno 207,2 točk pa jo je dvignilo na končno 8. mesto oz. do najboljšega rezultata v tej sezoni. Tik za njo je končala Bogatajeva, ki je v popolnem brezveterju tokrat skočila 89 metrov, zbrala pa je 205,2 točk. Gladke zmage se je z daljavo dneva v finalu, 98.5 metri in skupno 251,6 točkami znova veselila Lundbyjeva. Na drugo mesto in do rezultata sezone je skočila Takanašijeva s 93 metri ter 231,4 točkami, na tretje mesto je padla Althausova z 89 metri ter 230,2 točkami.

Po tekmi sta bili v našem taboru torej zadovoljni le dve skakalki, oceno vseh nastopov pa je podal glavni trener Sten Baloh, ki je obrazložil tudi novo diskvalifikacijo naše skakalke: "V času, ko sem glavni trener, se res še ni naredilo, da bi od petih ali šestih skakalk na tekmi le dve osvojili točke. Obe sta bili vsaj zelo lepo uvrščeni, obe sta bili med deseterico, Ema je dosegla tudi najboljšo uvrstitev letos. Urša se dobro drži na mestih okrog deset. Z Emo in Uršo sem zelo zadovoljen. Vem, da je Ema danes po dnevu premora v tekmo krenila z malce drugačnimi občutki, Urša pa res že celo sezono dobro drži formo in to je v redu. Nika je bila diskvalificirana, ne zaradi preširokega dresa v komolcu, kot je bila Ema, temveč zaradi preširokega dresa v pasu. Pot, japonska hrana in z vsem tem povezan stres so naredili svoje. Enostavno smo bili na to premalo pozorni in v Zau bomo te stvari uredili. Škoda dobre uvrstitve, ker bi bila po prvi seriji takoj za Emo, enajsta. To je šola za vse nas in gremo naprej. Škoda mi je Špele in Maje. Tega, da se tako borita, skoraj da že za uvrstitev na tekmo, nato pa še za finalno serijo, res ne bi pričakoval. Kakšni skoki od daleč izgledajo čisto lepo, a ni energije, ki bi jo vzeli z mize. Vse ostane na mizi, premalo je odskoka in posledica so taki rezultati. Vem, da je puncam težko, da bi se rade izkopale iz tega, kar si želiva tudi s Primožem. Zdaj imamo en dan prosto, nato sledi vožnja v Zao in v sredo osvežitev moči v telovadnici. Upam, da si bomo vsi skupaj nabrali nekaj samozavesti. Ne bomo preveč analizirali ampak gremo naprej na naslednje tekme," je povedal Baloh, ki bo ekipo za sobotno ekipno tekmo določil na podlagi petkove posamične preizkušnje.

Svetovni pokal za dekleta se nadaljuje prihodnji konec tedna v japonskem Zau, kjer bo na sporedu tudi druga ekipna tekma v zgodovini ženskih smučarskih skokov.

Program v Zau

Četrtek, 18. januar
8.00 Uradni trening
9.30 Kvalifikacije

Petek, 19. januar
8.00 Poizkusna serija
9.00 Posamična tekma (HS102)

Sobota, 20. januar
8.00 Poizkusna serija
9.00 Ekipna tekma (HS102)

Nedelja, 21. januar
6.45 Kvalifikacije
8.00 Posamična tekma (HS102)


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov