Nov izjemen nastop Jureta Aleša v Pralognanu

13.01.2018


Svetovni pokal v telemarku se je v francoskem Pralognan la Vanoise-ju nadaljeval s preizkušnjama v klasiku. Po izjemnem nastopu Jureta Aleša na včerajšnjem sprintu, na katerem je osvojil drugo mesto, ima štiričlanska slovenska ekipa tudi danes veliko razlogov za veselje. Nastopi naših smučarjev in smučark so bili namreč še enkrat odlični.


Jure Aleš ponovno med najboljšimi (prenos fotografije.jpg)

Jure je na krilih včerajšnjega nastopa ponovil izjemno predstavo in še enkrat osvojil drugo mesto in s tem izenačil rezultat kariere. Na stopničkah sta mu družbo delala Švicarja, danes najhitrejši Stefan Matter ter včerajšnji zmagovalec Nicolas Michel. Sašo Aleš je 21. mesto izpred 24. ur dodal še 26.

V ženski konkurenci se je odlično odrezala Špela Mičunovič, ki je z osmim mestom prišla do najboljšega rezultata kariere v tej disciplini, Maša Štrakl pa je tokrat zasedla 20. mesto. Zmagala je domačinka Argeline Tan Bouquet, sledila ji je Nemka Johanna Holzmann, tretje mesto pa je tako kot včeraj šlo v roke Jasmin Taylor iz Velike Britanije.

Jure je po tekmi najprej opisal dogajanje v Franciji: ''Mislim, da danes startna številka,, čeprav sem imel dvojko, ni igrala kakšne posebne vloge, saj so bili pogoji res izvrstni. Bilo je mraz, tako da je bila podlaga trda. Zdajle na koncu sem se še enkrat peljal čez progo in je bilo komaj kaj smučin. Pogoji za tekmo so bili res fantastični. Suvereno sem napadel od starta do cilja, čeprav sem vedel, da bo na koncu težko, saj je bila tekma le dolga dve minuti in pol. Na zadnjem teku sem mogoče tudi izpustil zmago, saj sem bil že dosti utrujen. Žal sem dobil tri sekunde pribitka na skoku, tudi tu bi lahko bilo bolje. Drugače pa sem zelo zadovoljen, sam veleslalom mi je odlično uspel, brez večjih težav. Mogoče bi lahko na teku še kaj dodal, a zaenkrat mi za samozavest in za nadaljnje tekme ti rezultati dajejo dobro spodbudo.''

Nato je še odgovoril na vprašanje ali sta ga dve četrti mesti, ki ju je zasedel na začetku sezone na Hintertuxu, dodatno podžgali in pripeljali do nedavnih uspehov: ''Ja, malo je bilo nelagodno, čeprav je to vseeno dober rezultat. Na Tuxu mi je vedno uspela ena dobra vožnja, ali prva ali druga. Vedno sem v eni vožnji naredil večjo napako, da se ni sešlo za stopničke. Tu pa sem napadel, rekel sem, da nimam kaj izgubiti in da je dosti teh četrtih mest in na srečo se je poklopilo.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov