V izločilnih bojih Dresdna vse Slovenke in dva Slovenca

13.01.2018

Na novem prizorišču tekem svetovnega pokala v teku na smučeh, v nemškem Dresdnu, so se v izločilne boje sprinta v prosti tehniki zelo zanesljivo prebile vse slovenske tekmovalke. Najboljša v kvalifikacijah je bila Alenka Čebašek na 7. mestu. Prvič letos bomo imeli tudi dva moška predstavnika v izločilnih bojih.

Alenka Čebašek v kvalifikacijah tako visoko kot v Dresdnu še ni bila (c) GEPA

V Dresdnu so na 1,2 km dolgi progi ob reki Labi dekleta tekla prvič, potem ko je bil prej mestni sprint v Nemčiji mnogo let na sporedu v Düsseldorfu. Tradicionalno mestno tekmo so Nemci zdaj prestavili ob reko Labo, kjer so Slovenke z odliko opravile s kvalifikacijami sprinta v prosti tehniki. Alenka Čebašek je bila najboljša, sedma z zaostankom 1,53 sekunde za zmagovalko Hanno Falk s Švedske (2:06,34). Deveta je bila še ena mlada Slovenka, Nika Razinger (+ 1,79), tik za njo je končala izkušena Katja Višnar (+1,85), ki je med prazniki nekaj dni tudi premagovala bolezen. Zanesljivo se je v izločilne boje prebila tudi četrta naša tekmovalka, Vesna Fabjan, ki je zasedla 21. mesto (+3,68).

Odličen dan sta v moški konkurenci napovedala Janez Lampič in Miha Šimenc, ki sta se na petem letošnjem sprintu prvič prebila v izločilne boje. Lampič je zasedel 12. mesto z zaostankom 3,77 za zmagovalcem iz Francije, Lucasom Chanavatom (1:50,42). Na enako dolgi progi kot so tekmovala dekleta, je Šimenc za Francozom na 24. mestu zaostal 5,36 sekund. S tekmovanjem sta kot edina v kvalifikacijah končala Luka Prosen na 36. mestu (+6,83), do trideseterice mu je zmanjkalo 9 desetink sekunde, in Miha Dolar na 58. mestu (+9,98).

Izločilni boji na "belem jeziku" ob Labi se začnejo ob 12.20 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov