Marguč 15. na paralelnem slalomu v Bad Gasteinu

12.01.2018


Bad Gastein je gostil paralelna slaloma za deskarje in deskarke, ki nastopajo v svetovnem pokalu. V Avstriji je slovenske barve branila petčlanska ekipa.


Rok Marguč, foto: Gepa

Kvalifikacijske vožnje so se začele ob 14. uri, uvod pa je zelo dobro uspel Glorii Kotnik, ki je na rdeči progi postavila deseti čas voženj. Žal se ji je drugi nastop nato ponesrečil, tako da je tekmovanje sklenila na 31. mestu. Preboj v drugi del tekmovanja žal prav tako ni uspel Timu Mastnaku in Juretu Hafnerju, ki sta prišla na 33. oziroma 34. mesto, naš najmlajši predstavnik na tekmi, Črt Ikovic, pa je zasedel 54. mesto.

V izločilnih bojih je tako nastopil le en slovenski deskar in sicer Rok Marguč, ki je postavil 15. čas kvalifikacij. Na poti do četrtfinala mu je stal nasproti Italijan Maurizio Bormolini. Naš zahodni sosed je imel večino vožnje po progi Bucheben malo prednosti, nekaj zavojev pred koncem pa je naš deskar naredil večjo napako, kar je pomenilo, da je Bormolini dobil dvoboj za 2.59 sekunde. Marguč je na koncu zasedel 15. mesto.

Italijan je v malem finalu premagal Rusa Sarsembajeva, veliki finale pa je bil popolnoma rusko obarvan. Dmitry Loginov je ugnal Andreya Soboljeva in s tem prišel do svoje prve zmage v karieri. Za presenečenje je poskrbela tudi Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je prav tako prišla do premierne zmage. Drugo mesto je osvojila Rusinja Tudegeševa, tretje pa Nizozemka Michelle Dekker.

Jutri je v Bad Gasteinu na sporedu še ekipna preizkušnja v paralelnem slalomu, ki pa bo potekala brez slovenske ekipe. Le-ta bo namreč takoj odpotovala na Roglo na dvodnevni trening na progi Jasa, ki bo naslednji konec tedna gostila tekmi svetovnega pokala. Tako v soboto, kot v nedeljo se bodo najboljše deskarke in deskarji sveta pomerili na paralelnih veleslalomih.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov