Jure Aleš z drugim mestom v Franciji do rezultata kariere

12.01.2018


Telemark smučarji in smučarke so po daljšem premoru nadaljevali s tekmami svetovnega pokala. Pralognan-la-Vanoise v Franciji je gostil sprinta, na katerih je naša ekipa nastopila izjemno.


Jure Aleš na podelitvi rož po tekmi, zvečer sledi še podelitev nagrad.

Do najboljšega rezultata v karieri je prišel Jure Aleš, ki je po prvem teku zasedal tretje mesto, na koncu pa se zavihtel na drugo. Na oder za zmagovalce je tako stopil drugič, januarja leta 2016 je v francoskem La Plagneu zasedel namreč tretje mesto. Zmagal je Švicar Nicolas Michel, tretji pa je bil Norvežan Trym Nygaard Loeken

Dobro popotnico je slovenska ekipa sicer dobila že včeraj zvečer na žrebu startnih številk. Jure Aleš je izžrebal številko 6, Sašo Aleš 4, Špela Mičunovič pa 1. Naša najbolj izkušena smučarka je doživela premierni žreb, saj je bila prvič v najboljši jakostni skupini.


Špela Mičunovič na včerajšnjem žrebu

Danes se je Špela nato izkazala še na progi, ki je bila daljša kot ponavadi, vidljivost pa zaradi difuzne svetlobe ni bila najboljša. Po uvodni predstavi je zasedala deseto mesto, nato pa pridobila eno mesto in s tem prišla do svoje najboljše uvrstitve v tej disciplini. V drugem teku sta svoji uvrstitvi izboljšala tudi Maša Štrakl in Sašo Aleš. Maša je iz 19. mesta skočila na 16., Sašo pa iz 24. na 21.

V ženski konkurenci je slavila Nemka Johanna Holzmann, drugi je bila domačinka Argeline Tan Bouquet, tretja pa predstavnica Velike Britanije, Jasmin Taylor.

Junak dneva, Jure, je po tekmi rekel: ''Presrečen sem, da mi je uspelo to kar mi je, V prvi vožnji sem imel mogoče nekaj težav. Po skoku sem kakšne dvoje vrat lovil ravnotežje in tam izgubljal. Za drugo vožnjo pa lahko rečem, da je bila skoraj brez napak. Predvsem je bila zelo hitra, kar je tudi edino pomembno, tako da sem napredoval do drugega mesta. Francija je zame očitno res srečen kraj. Tu sem osvojil svoje prve stopničke v svetovnem pokalu in tudi postal mladinski svetovni prvak, tako da bi si želel imeti še več tekem v Franciji.''

Zvočna izjava (mp3)
Jure Aleš >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov