DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Kombinatorca na prvi tekmi v Val di Fiemmeju brez točk

12.01.2018

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji se ta konec tedna nadaljuje v italijanskem Val di Fiemmeju. Na prvi izmed treh tekem tega konca tedna naša predstavnika, Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik žal nista osvojila novih točk svetovnega pokala.

Vid Vrhovnik (c) SloSki

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji se po odpovedi tekem v estonskem Otepääju prejšnji konec tedna nadaljuje v Val di Fiemmeju v Italiji. Po skoraj mesecu dni premora sta med elito znova nastopila tudi naša dobitnika točk v tej sezoni, Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik. Po uspešnih kvalifikacijah včeraj oz. provizorični seriji sta danes nastopila s številkama 13 in 14. Prvi je skočil Jelenko, ki je imel tik pred pristankom nekaj težav v zraku in je doskočil pri 121 metrih, kar je pomenilo 113,9 točk. Malce krajši je bil s 118.5 metri Vrhovnik, ki je zbral 110,4 točk. Na koncu je to zadostovalo za 31. in 35. mesto po skakalnem delu preizkušnje. Jelenko je za vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je pristal pri daljavi dneva, 134.5 metrih, zaostajal točno 2 minuti, Vrhovnik pa na 35. mestu še 14 sekund več. 

V teku oba izgubila nekaj mest

Po prvem krogu 10 km tekaške preizkušnje, ki je potekala v prekrasnem sončnem vremenu, je Jelenko v primerjavi z vodilnim trojčkom iz Norveške, Riiberjem, Espenom Andersenom in Jörgenom Graabakom pridobil 12 sekund, tekel pa je na 32. mestu. Vrhovnik je prav tako pridobil nekaj časa, tekel pa je na 37. mestu z zaostankom dobrih 20 sekund za Jelenkom. Na polovici proge je Jelenko tekel v skuini štirih kombinatorcev z zaostankom 2:07 med 32. in 35. mestom, Vrhovnik pa je bil v naslednji skupini z zaostankom dobrih 20 sekund na 38. mestu. 

Marjan Jelenko (c) GEPA

V zadnji krog sta naša odšla na 33. in 40. mestu. Jelenko je tekel osamljen z zaostankom 18 sekund za 32. mestom, Vrhovnik pa je imel kar številčno družbo, za Jelenkom pa je zaostajal kljub temu že več kot pol minute. Na cilj je Jelenko prišel na 35. mestu z zaostankom 2:56,6 oz. z zaostankom 24 sekund za drugimi točkami v sezoni. Vrhovnik je z zaostankom 3:17,5 osvojil 40. mesto in bo na tretje letošnje točke moral še nekoliko počakati. 

Po tekmi je glavni trener naših, Mitja Oranič, takole podal svoje videnje: "Tekma je potekala v nekih visokih okvirih. Po skokih smo za nas imeli malce slabše položaje kot bi si želeli. Če bi imeli 15 mest višje, bi se vse odvilo drugače. Nato pa smo spet štartali z najboljšimi tekači, ki narekujejo zelo oster ritem in je zato še težje. V danem trenutku bi lahko posegali po višjih mestih. Rezerve so povsod, na skakalnici nam manjka malo, da bi skočili dlje in tako bomo imeli tudi boljši štartni položaj."

Zmage se je veselil Graabak, ki je zasledovalce za sabo pustil v tretjem krogu, troboj za drugo mesto je pripadel šestemu po skokih, Nemcu Johannesu Rydzeku, tretji je bil Avstrijec Lukas Klapfer, sicer šele 13. po skokih. Vodilni v skupnem seštevku, Norvežan Jan Schmid je v tem šprintu osvojil zadnje mesto in je bil tako skupno danes četrti.

Jutri kombinatorce v dolini Fiemme čaka prvi ekipni sprint v tej sezoni, v nedeljo pa še ena posamična preizkušnja na 10 km. Naša dvojica se jutrišnje tekme ne bo udeležila v celoti, kot pojasnjuje Oranič: "Ekipni sprint ni olimpijska disciplina in se je ne bomo udeležili v celoti, izkoristili jo bomo le za skakalni trening. Lovimo normo za olimpijske igre in zato mislim, da je nedeljska tekma veliko bolj pomembna."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov