V Ruhpoldingu na 15 km najboljša Slovenka Urška Poje

11.01.2018

Nemški Ruhpolding je v oblačnem vremenu danes na kraljevski, 15 km preizkušnji pozdravil najboljše biatlonke tega sveta med katerimi so bile tudi tri Slovenke. Najbližje točkam je bila mlada Urška Poje, ki je zgrešila le en strel.

Mladinka Urška Poje je danes lahko zadovoljna s svojo predstavo (c) GEPA

Kot prva od trojice Slovenk je na progo pred 13.000 gledalci v Ruhpoldingu odtekla Anja Eržen s številko 11. Na prvem strelskem postanku v leže ni storila napake, tako kot tudi ne s številko 71 kasneje Urška Poje, žal pa se je ob svojem prvem posamičnem nastopu med elito roka zatresla še eni mladnki, Poloni Klemenčič, ki je zgrešila tri strele. Na drugem strelskem postanku je Erženova storila dve napaki, Pojetova eno, Klemenčičeva pa je tokrat pokrila vse tarče. Po polovici preizkušnje je bila Pojetova na 51. mestu, Erženova na 77. in Klemenčičeva na 97. mestu met 101 tekmovalkami. 

Na tretjem strelskem postanku sta prvi naši tekmovalki znova pokrili vse tarče in popravili svoji uvrstitvi, Klemenčičeva pa je mimo poslala svoj četrti strel. Na zadnjem streljanju je Erženova zgrešila še svoj tretji današnji strel, Pojetova pa je lov na točke napovedala z novo ničlo. Klemenčičeva je spet pokrila vse tarče in je proti cilju tako odtekla s šestnajstimi zadetimi tarčami. Proti cilju je Pojetova odtekla na 29. mestu, Erženova na 63. in 20-letna Klemenčičeva na 96. mestu. 

Pojetova za točkami zaostala za 14 sekund

V cilju je 20-letni Pojetovi žal malce zmanjkalo do točk, na koncu je z zaostankom 3:56,2 osvojila 45. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev med elito. Erženova je osvojila 53. mesto z zaostankom 4:22,1, debitantka Klemenčičeva pa je ob debiju zasedla 96. mesto z zaostankom 8:44,6. Zmagala je Italijanka Dorothea Wierer, ki je pokrila vseh 20 tarč, kljub enemu zgrešenemu strelu je drugo mesto osvojila Finka Kaisa Makarainen, ki je zaostala 12,7 sekund, presenečenje pa je s številko 96 pripravila Kanadčanka Rosanna Crawford, ki je zadela vse tarče in zaostala 21,2 sekund, ter tako tik pred koncem s stopničk potisnila Ukrajinko Julijo Džimo, ki je zaostala 45,9 sekund.

Jutri bo v Ruhpoldingu na sporedu moška štafeta, naši bodo nastopili v sledečem vrstnem redu: Miha Dovžan, Mitja Drinovec, Lenart Oblak in Jakov Fak. Tekma se začne ob 14.30 uri. Dekleta so s tekmovanjem v Nemčiji zaključila, naslednje tekme jih čakajo prihodnji teden v italijanski Anterselvi.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov