OPA: Anja Mandeljc v Švici dvakrat na stopničkah

07.01.2018

Švicarska Campra je od petka do nedelje gostila tekma OPA alpskega pokala v teku na smučeh za člane, članice ter mladince in mladinke do 23 let. Od naše delegacije se je najbolj izkazala Anja Mandeljc s tretjim mestom na sprinterski priezkušnji in drugim mestom v teku na razdalji.

Anja Mandeljc je pred bližajočimi tekmami svetovnega pokala v Planici v dobri formi (c) SloSki

Pojdimo lepo po vrsti. V petek so bili na sporedu sprinterski boji na 1,4 km preizkušnji v klasičnem koraku. Med članicami je točke s 26. mestom osvojila Anita Klemenčič, medtem ko je bila med mladinkami odlična tretja Anja Mandeljc. Nina Klemenčič je osvojila 14. mesto. Včeraj so se dekleta pomerila na razdalji. V konkurenci članic je na 10 km Klemenčičeva osvojila 16. mesto, na pol krajši razdalji je bila med mladinkami Mandeljčeva še enkrat odlična, tokrat kar druga, medtem ko je mlajša Klemenčičeva končala na 40. mestu. Danes je bil na sporedu še skiatlon na 15 km, Klemenčičeva je med članicami osvojila 15. mesto, Mandeljčeva pa je odličen vikend sklenila z 8. mestom, mlajša Klemenčičeva pa je bila med mladinkami na 34. mestu.

Med moškimi je bil v članski konkurenci v sprintu na 1,6 km progi najboljši Andrej Jenko na 21. mestu, Miha Ličef je bil 28., Benjamin Črv pa 50. Med mladinci je Vili Črv osvojil zelo dobro 8. mesto, Blaž Perša je bila 27. Včeraj je bil Ličef na 15 km v prostem koraku 52., B. Črv 66., med mladinci pa je bil V. Črv na 10 km 26., Perša pa 45. Na današnjem skiatlonu je bil B. Črv 37., Ličef pa 45. med člani, med mladinci pa je V. Črv osvojil 22. mesto, Perša pa je končal na 40. mestu.

Dodajmo še, da sta zmagovalca današnjih mednarodnih tekem Pokal brez meja/No border cup v klasični tehniki na Pokljuki na 5 oz. 10 km dobila Alenka Čebašek in Miha Dolar. Pri dekletih so sledile Barbara Jezeršek, Lea Einfalt in Katja Višnar, pri fantih pa Erik Raduha in Bor Grdadolnik.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov