IBU: Pojetova v Osrblieju deveta in šestnajsta

07.01.2018

Slovaški Osrblie je v minuih dneh gostil tekme IBU pokala v biatlonu, kjer je zelo dobre rezultate vpisala Urška Poje, z 29. mestom pa je nase na sprinterski preizkušnji opozorila tudi Polona Klemenčič.

Urška Poje (c) GEPA

Slovaški Oserblie, znano biatlonsko središče, je bil včeraj in danes četrto prizorišče tekem IBU pokala v tej sezoni. Na včerajšnjem sprintu na 7.5 km je Urška Poje z enim zgrešenim strelom na drugem strelskem postanju osvojila 16. mesto z zaostankom minute in 20 sekund za zmagovalko iz Rusije, Uliano Kajševo. Brez zgrešenega strela si pohvale za svoj nastop zasluži tudi Polona Klemenčič na 29. mestu, medtem ko je še tretja Slovenka, Tais Vozelj z enim zgrešenim strelom osvojila 54. mesto.

Tudi danes je bila na sporedu sprinterska preizkušnja na enaki razdalji, Pojetova pa je pokrila vse tarče in se z devetim mestom uvrstila med najboljše. Tokrat je za zmagovalko Kajševo zaostala za 42 sekund. Namesto Klemenčičeve je danes priložnost dobila Nina Zadravec, ki je s tremi zgrešenimi streli osvojila 60. mesto, Vozljeva je bila z dvema zgrešenima streloma 63. V moški konkurenci svojih predstavnikov nismo imeli.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov