DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Vrhovnik v močni konkurenci v Klingenthalu na 5. mestu

07.01.2018

Nordijski kombinatorci so ta konec tedna tekmovali na tekmah celinskega pokala v nemškem Klingenthalu, kjer je bila zaradi odpovedi tekem svetovnega pokala v Ötepääju konkurenca zelo močna. Vid Vrhovnik in Marjan Jelenko sta bila kljub temu odlična in sta zabeležila uvrstitve med deseterico.

Najboljša šesterica na dašanji tekmi (c) SloSki

Nordijski kombinatorci so odpovedi tekem svetovnega pokala v Estoniji zaradi pomankanja snega nadomestili z udeležbo na tekmah celinskega pokala v Nemčiji. Tam je bila tudi četverica Slovencev z Marjanom Jelenkom in Vidom Vrhovnikom na čelu. V petek je bil Jelenko na sprinterski preizkušnji na 5 km deseti, potem ko je v teku pridobil dve mesti, Vrhovik pa je bil 24., potem ko je v teku prav tako pridobil mesti. Včeraj je bil Jelenko 19., potem ko je bil po skokih deseti, Vrhovnik pa je točke ujel na 28. mestu. Najboljši dan sta naša imela danes, ko je bil Vrhovnik izjemen v teku, ko je imel osmi čas in je s 14. mesta pritekel na končno peto, Jelenko pa je bil prav tako odličen osmi. S tem je Vrhovnik postavil najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala v karieri, prej je bil najboljši 16. v norveškem Høydalsmouju.

Matevž Malovrh, Gašper Brecl in Ožbej Jelen, ki so dobili po eno oz. dve priložnosti na treh tekmah, niso osvojili točk. Skupno je po šestih tekmah celinskega pokala Jelenko 21. s 70 točkami, Vrhovnik pa 24. s 55 točkami. Omenimo še zmagovalce tekem v Nemčiji - v petek je slavil Francoz Antoine Gerard, včeraj Avstrijec Franz-Josef Rehrl in danes še en Francoz, Francois Braud.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov