Nova slalomska zmaga Hirscherja, Hadalin izven finala

07.01.2018


Svetovni pokal za moške se je nadaljeval s slalomsko preizkušnjo v Adelbodnu v Švici. Po včerajšnji veleslalomski tekmi, na kateri sta naše barve branila Štefan Hadalin in Žan Kranjec, slednji pa je prišel do izjemnega petega mesta, se je tokrat s progo Chuenisbaergli spopadel le Hadalin.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Visoke temperature so danes prišle še bolj do izraza, saj so imeli tekmovalci z visokimi startnimi številkami precej manj možnosti za uvrstitev v finale. Včerajšnji zmagovalec Marcel Hirscher iz Avstrije je postavil najboljši čas, t.j. 55.78, najbolj pa se mu je približal rojak Michael Matt, ki je zaostal četrt sekunde. Tretji je bil Šved Andre Myhrer, ki je za vožnjo potreboval 44 stotink več kot Hirscher, Norvežan Henrik Kristoffersen je na četrtem mestu zaostajal 71 stotink, zaostanek naslednjega tekmovalca na lestvici pa se je povzpel nad sekundo.

Štefan je nastopil 47. po vrsti in se soočil z mehkim terenom, na katerem se je naredilo že precej lukenj, ki so onemogočale natančno vožnjo. Boril se je kolikor se je dalo, a ob prihodu čez ciljno črto prišel na 39. mesto z 4.87 sekunde zaostanka. Od drugega teka, v katerega so se uvrstili le trije tekmovalci, ki so startali za številko 30, ga je ločila slaba sekunda, kar ga je na koncu popeljalo na 41. mesto.

Tako kot pred 24. urami so najboljši smučarji poskrbeli za dramatičen zaključek tekme, na najvišjo stopničko pa je znova prišel Hirscher, ki je za 13 stotink sekunde ugnal Matta. S tretjim mestom se je moral zadovoljiti Kristoffersen, katerega skupni čas je bil za 16 stotink slabši od zmagovalčevega.

Hadalin bi moral jutri v Švici opraviti še trening, a bo že danes odšel na pot domov. Glavni trener Klemen Bergant je o našemu smučarju dejal: ''Štefan ima velike probleme. Ni še čisto zdrav, ne more smučati, tako da smo se odločili, da gre domov do zdravnika in se poskuša pozdraviti do naslednjega slaloma. Izpustil bo kombinacijo v Wengnu. Nima dosti moči, da bi lahko smučal na temu nivoju, ki je potreben, da dobro smuča v svetovnem pokalu. Kar se tiče pa proge, danes ni bilo veliko kruha za visoke startne številke. To je tudi eden od razlogov, da sem se odločil in Žana potegnil iz starta dol. Pri številki 55, ko sem se odločil za to, je strmina popolnoma razpadla in je bilo nevarno.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov