Izjemni nastopi Marguča in Koširja za drugo in četrto mesto

05.01.2018


Avstrijski Lackenhof je gostil paralelna veleslaloma svetovnega pokala za deskarje in deskarke. Slovenija je imela na preizkušnjah štiri predstavnike in dve predstavnici, med katerimi sta se izjemno odrezala Rok Marguč in Žan Košir, ki sta osvojila drugo in četrto mesto.


Rok Marguč, foto: Gepa

Tekmovanje se je začelo ob 9.00, Košir in Marguč pa sta že takoj napovedala boj za najvišja mesta. Žan je imel namreč najboljši, Rok pa peti čas kvalifikacij. Tim Mastnak je bil blizu izločilnih bojev, od le-teh ga je ločilo le 64 stotink sekunde, kar je na koncu pomenilo uvrstitev na 24. mesto. Jure Hafner je opravil s samo eno vožnjo in bil tako 48.

V ženski konkurenci sta naše barve branili Gloria Kotnik in Iva Polanec. Gloria se je odrezala zelo dobro, žal pa ni uspela ponoviti uspeha iz Cortine d'Ampezzo, kjer se je prebila vse do osmega mesta. Za zadnjim mestom, ki je še vodilo v osmino finala, je zaostala 57 stotink, kar je pomenilo 22. mesto. Iva Polanec je medtem postavila 49. čas kvalifikacij.


Žan Košir, foto: Gepa

Izločilni boji so se začeli ob 13.00, naša deskarja pa sta nastopila odlično. Marguč je brez težav odpravil Nemca Patricka Busslerja, Košir pa je bil za 13 stotink sekunde hitrejši kot Avstrijec Lukas Matthies. V četrtfinalu je Marguču priznal premoč Japonec Shiba Masaki, Košir pa je napredoval z zmago nad Avstrijcem Sebastianom Kislingerjem.

Naša asa sta se nato pomerila v polfinalu. Boj je bil tesen, Rok pa je imel večino vožnje manjšo prednost, ki jo je uspel obraniti vse do ciljne črte. To je na koncu prečkal 0.31 sekunde prej kot reprezentančni kolega. Koširjev nasprotnik v malem finalu je bil Avstrijec Alexander Payer. Deskarja sta začela odlično, po nekaj manjših napakah našega deskarja, pa si je tekmec pridobil odločilno prednost in prišel do končnega tretjega mesta.


foto: Gepa

Zadnji spopad dneva je bil razburljiv vse do zadnje stotinke vožnje po pol kilometrski progi, na koncu pa je odločitev prinesla ravno stotinka. Marguč je bil večino časa v prednosti, Švicar Nevin Galmarini, vodilni deskar v veleslalomskem seštevku, pa je v zadnjih metrih uspel nadoknaditi zaostanek in prišel do zmage. Rok in Žan sta izjemen dan v Avstriji tako sklenila z drugim in četrtim mestom.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov