V Zagrebu slalomska zmaga Hirscherja

04.01.2018


Na zagrebškem Sljemenu so se na tekmi svetovnega pokala danes pomerili še moški. Med osemdesetimi tekmovalci na startu četrtega slaloma sezone sta bila tudi dva naša predstavnika – Štefan Hadalin in Žan Grošelj.


Štefan Hadalin, foto: Gepa

Po uvodni vožnji sta prvi dve mesti zasedala avstrijska predstavnika. Vodil je Michael Matt, ki je postavil čas 55.37, z 21 stotinkami sekunde zaostanka pa mu je sledil Marcel Hirscher. Tretji je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, katerega zaostanek je znašal 0.59 sekunde, zaostanki tistih nižje na lestvici pa so strmo narasli.

Uvrstitev v finale je bila bolj ali ne rezervirana za tiste z ugodnejšimi startnimi številkami. Hadalin, ki je nastopil 47. po vrsti je začel napadalno, žal pa je kmalu sledila napaka in odstop. Na zahtevnem terenu je imel pred seboj težko nalogo tudi Grošelj s startno številko 58. Njegov zaostanek za vodilnim je ob prihodu v cilj znašal 5.26 sekunde, kar ga je popeljalo na 51. mesto.

Vse do zadnjih metrov zadnje vožnje večera je izgledalo, da bo razvrstitev na vrhu lestvice identična tisti iz prvega teka, na koncu pa je do zmage prišel Hirscher. Njegov rojak Matt je namreč zaostal le za pet stotink sekunde, Kristoffersen, ki je osvojil tretje mesto pa je za nastop potreboval še šest stotink več.


Žan Grošelj, foto: Gepa

''Danes je bila izredno težka tekma, temperature so bile visoke. Nekaj so poskušali z vodo in soljo, še dodatno utrditi. Po besedah Pavleka (direktor organizacijskega odbora tekmovanja v Zagrebu op.a.) je to bilo slabše, kot če tega ne bi delali. Danes ni bilo neke velike priložnosti za preboj s temi številkami. Je pa še vedno bila priložnost. Štefan je sicer dobro začel, a tudi hitro odstopil, Žan pa ni našel tistega ritma, ki bi na taki progi dal dovolj hitrosti za drugi tek,'' je dejal glavni trener Klemen Bergant.

Smučarje naslednji preizkušnji svetovnega pokala čakata v švicarskem Adelbodnu, kjer sta na sporedu veleslalom in slalom, na obeh tekmah pa bosta naše barve branila Hadalin in Žan Kranjec. Prvi bo jutri zjutraj opravil še s treningom veleslaloma, ob 11.30 pa ga čaka let v Bern in nato pot do Adlebodna. Kranjec je že odpotoval v Švico, v zadnjih dveh dneh pa je treniral z italijansko ekipo v Ponte di Legno-ju. Trener Bergant je o prihajajočih preizkušnjah rekel: ''Glede na informacije nas čakajo zelo težke tekme. V Adelbodnu že četrti dan zapored dežuje, danes je deževalo celo še bolj, najnižja temperatura ta vikend pa bo pet stopinj nad ničlo.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov