Naše smučarke so pripravljene na Zlato lisico

04.01.2018


Manj kot 48 ur nas loči od 54. tekmovanja za Zlato lisico. Vremenske razmere so sicer žal preprečile izvedbo preizkušenj v Mariboru, vemo pa, da bo bosta pohorska in vitranška ekipa skupaj poskrbeli, da bodo imele smučarke na voljo dobre pogoje za nastope. Prav tako lahko pričakujemo lep obisk tekem s strani navijačev, saj so dekleta v zadnjih tednih prikazala nekaj izjemnih nastopov.

Slovenska reprezentanca se je danes zbrala v prostorih hotela Kompas pri partnerju HIT in spregovorila o pričakovanjih pred nastopi v Kranjski Gori. Naša ekipa bo na obeh tekmah izkoristila polno nacionalno kvoto, vsega skupaj pa bo na podkorenski strmini nastopilo devet deklet. Na sobotnem veleslalomu Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar in Desiree Ajlec, na nedeljskem slalomu pa Bucikova, Hrovatova, Slokarjeva, Klara Livk, Neja Dvornik in Maruša Ferk.FOTOGALERIJA >>>

Glavni trener Denis Šteharnik
Nekaj logističnih težav je bilo, saj smo bili pripravljeni na tekmo v Mariboru in tako v ozadju pripravljali druge terene. Smo pravočasno začutili, da se to zna zgoditi in smo se organizirali drugače, tako da s tem zdaj ni problemov. Mogoče je edini problem urediti spanje za celi svetovni pokal, v Kranjski Gori žal ni šlo, a tudi drugje po svetu imamo spanje včasih od prizorišča tekem oddaljeno tudi 20 ali 30 minut. Je pa sigurno bolje, če lahko živiš v tistem kraju. Kar se tekem tiče pa lahko rečem, da so punce pripravljene in da se želijo pokazati pred domačim občinstvom. Dobro so pripravljene, dobro so trenirale in mislim, da komaj čakajo na začetek.

Desiree Ajlec
To bo moja prva domača tekma, okolice nisem še čisto osvojila, tako da mislim, da bo na startu vseeno nekaj treme. Bi bila bolj vesela, če bi bila tekma v Mariboru.

Ana Bucik
Zadnje obdobje je bilo za slalomistke sigurno naporno, a tako ni bilo samo zame, tak program je imelo prvih 15 slalomistk. Da spadam med njih si štejem v čast oziroma sem tega vesela. NA tak tempo se je treba navaditi in se z njim čim bolje spopasti. Terena v Kranjski Gori in Mariboru sta precej različna, na prvo žogo pa bi rekla, da mi mariborski bolj ustreza. A vseeno sem v Kranjski Gori večkrat smučala, mi je bolj domača kot Maribor. Tu sem se vedno dobro počutila tako da bom poskušala čim bolje izkoristiti to prednost domačega terena.

Maruša Ferk
To leto sem začela bolje, kot pa končala prejšnje. Drugi tek v Zagrebu je bil boljši, a lahko še bolj stopim na plin in upam, da bo zdaj šlo samo še navzgor in da bom tu čez tri dni še napredovala. Drugače je tekma tu bolj domača kot pa v Mariboru, spala bom v domači postelji, kar bo super. Komaj čakam na tekmo.

Tina Robnik
Dobri rezultati lahko postanejo breme, a bom to vzela kot pozitivno in si ne bom nalagala pritiska. To mi mora dati dodatno samozavest in zaupanje vase, da bom še lažje smučala. Načeloma ne morem reči, da sem boljša na strmih terenih, kot pa na ravnih, znam biti zelo hitra tudi na ravnini. Teren je tak, da znam pokazati tisto kar znam in upam, da bo na koncu rezultat dober.

Ana Drev
Ta rezultatski napredek name vpliva super. To je samo pozitivno da ženemo ena drugo na treningih in tekmah. Vesela sem bila, kar v Lienzu v drugem teku nisem startala zadnja, da sem lahko v cilju navijala za še koga na startu. Tega si želim čim več, to je lahko samo plus za vse. To tekmo bom vzela kot vsako drugo, vedno pa imam občutek, da je tekma na domačem terenu prednost, ne pa breme. Pred domačimi navijači tekmujem zelo rada, vesela sem, da je nadomestna tekma v Kranjski Gori.

Meta Hrovat
Želela sem si, da bi organizatorju v Mariboru uspelo pripraviti progo, ker se mi zdi da je Zlata lisica doma v Mariboru, tam je drugače, vzdušje je res dobro. Nisem pa bila žalostna ker so jo prestavili v Kranjsko Goro, ker teren res dobro poznam, tu smučam že od malih nog. Komaj čakam tekmo. Sem že kar nekaj časa konstantna na treningih, forma ne skače gor in dol. Sem samozavestna in zaradi tega ne čutim kakšnega pritiska, na tekmo grem lahko sproščena.

Andreja Slokar
Krsta s strani deklet me ni strah, mislim, da ne bo kaj hudega. S puncami se o tekmah svetovnega pokala še nisem pogovarjala, sigurno pa se bom zdaj, ko bomo spale skupaj na Bledu.

Klara Livk
Bomo videli, ča lahko naredim še korak naprej. Od sebe bom dala vse, potem pa bomo videli. Moram odpeljati čim bolje.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov