Erženova na drugem streljanju zapravila nove točke

04.01.2018

Po malce daljšem božično-novoletnem premoru se tekme svetovnega pokala v biatlonu nadaljujejo v nemškem Oberhofu. Danes je bil za uvod v štiridnevno tekmovanje na sporedu ženski sprint, na katerem edina Slovenka, Anja Eržen, ni osvojila točk svetovnega pokala.

Anja Eržen je na drugem strelskem nastopu zgrešila trikrat (c) GEPA

Na štartu četrtega letošnjega sprinta smo imeli tokrat imeli le eno predstavnico in sicer Anjo Eržen. Na 7.5 km preizkušnji v oblačnem  in meglenem Oberhofu je Erženova začela brez napake na streljanjuv leže, kar ji je v zgoščeni konkurenci tekmovalk brez ali z enim zgrešenim strelom prineslo malce več kot 40 sekund zaostanka za najboljšo na prvem streljanju, Francozinjo Justine Braisaz, sicer peto najboljšo sprinterko v sezoni do te tekme. Po 92 nastopih je Erženova zasedala 42. mesto po prvem strelskem nastopu.

Na drugem streljanju, ki ga je zaznamoval tudi veter, je Erženova žal pokrila le dve tarči od petih in sanje o novi najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu so bile preteklost. Zaostanek je narasel za skoraj dve minuti in pol. Vodstvo je s skupno enim zgrešenim strelom prevzela najboljša v tej sezoni, Slovakinja Anastazija Kuzmina, ki je imela 18,7 sekund naskoka pred Čehinjo Veroniko Vitkovo in še dodatnih pet pred Nemko Franzisko Hildebrand. Erženova je hitro zdrsnila tudi iz najboljše šestdeseterice, ki se uvrsti na sobotno zasledovalno tekmo in tako je bilo tekmovanje za njo v Oberhofu končano. Na koncu je zasedla 76. mesto, zmagala je Kuzmina pred Finko Kaiso Makarainen, tretja je bila na koncu Vitkova. 

Tomaš Kos, naš glavni trener, po tekmi jasno ni mogel biti dobre volje: "Anja se je dobro znašla na streljanju v leže, v stoje pa je bilo za vse podobno, nekatera dekleta so se znašla bolje, druga slabšo. Škoda, da se ji ni uspelo uvrstiti vsaj na zasledovalno tekmo, a tako je," je povedal češki strokovnjak, ki bo skupaj s sodelavci četrtega slovenskega predstavnika za jutrišnjo tekmo moških določil po današnjem popoldanskem treningu. Nastop imajo že zagotovljen Jakov Fak, Klemen Bauer in Mitja Drinovec, četrti član pa bo ali Lenart Oblak ali Miha Dovžan.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov