TDS: Slabo vreme onemogočilo sprint v Oberstdorfu

03.01.2018

Četrta tekma tekaškega Tour de Skija, ki bi morala biti danes v nemškem Oberstdorfu, je odpovedana zaradi slabega vremena. 

Nemogoče razmere za tekmovanje v Oberstdorfu (c) GEPA

Organizatorji četrte tekme tekaškega Tour de Skija v nemškem Oberstdorfu, kamor se je karavana preselila po dnevu premora po treh tekmah v švicarskem Lenzerheideju, so bili zaradi močnega dežja in vetra prisiljeni odpovedati današnji sprint v klasični tehniki. Dopoldne so pod streho še spravili ženske kvalifikacije, v katerih je Anamarija Lampič vpisala odličen 6. čas, pred nastopom moških pa je bilo jasno, da so pogoji na progi nemogoči in neregularni in so današnji program enostavno odpovedali.

Anamarija Lampič je v slabih razmerah dobro tekla (c) GEPA

Tako se od letošnjega Toura poslavlja še zadnja Slovenka, Lampičeva, ki je bila pred današnjo tekmo na 29. mestu. Turnejo zapušča z zelo dobrimi občutki, ki jih bo zdaj še skušala nadrgaditi na treningu za naslednje tekme, ki se jih bo udeležila. Preizkušnji prihodnji konec tedna v Dresdnu bo izpustila, vse bo v januarju podredila domačima tekmama v Planici, ki bosta na sporedu 20. in 21. januarja. Ali se bo TDS nadaljeval jutri s tekmo na razdalji, bo jasno kasneje, ko bodo organizatorji videli, ali so pogoji za tekmovanje primerni ali ne.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov