DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

OFEM: Za konec še dve zlati medalji na ekipnih tekmah

17.02.2017

Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji so naši smučarji skakalci in skakalke na zadnjih dveh tekmah pobrali novi zlati odličji. Eno na ekipni tekmi fantov in drugo na mešani ekipni tekmi.

Naši skakalni junaki in junakinje (c) OKS

Najprej so se za odličja pomerili fantje, potem ko je bila tekma z včerajšnjega dne prestavljena na današnjega. Slovenci so bili prvi favoriti za zlato in to so tudi upravičili. Timi Zajc, prvak s posamične preizkušnje, je bil najboljši posameznik tudi tokrat, z zlatom pa so se tokrat okitili še Lovro Vodušek, Bernard Dobre in Tomi Jovan. Naši mladi upi so bili najboljši v obeh serijah, na koncu pa so zbrali 936,2 točk, drugouvrščena Francija je imela 891,6 točk, bronasti Rusi pa 791,0 točk.

Takoj je sledila še zadnja preizkušnja letošnjega festivala, tekma mešanih ekip. Tudi tu so bili naši brez konkurence. Zajc je zablestel z rekordom naprave, 117.5 metri v prvi seriji, drugo zlato je pobral tudi Jovan, drugi medalji na prvenstvu, prvi zlati, pa sta osvojili Nika Križnar in Katra Komar. Naša mešana ekipa je zbrala 836,6 točk, srebro je bilo tudi tu francosko (713,2 točke), bron pa rusko (653,9 točke). 

Končni izplen skakalne ekipe na letošnjem olimpijskem festivalu evropske mladine je tako kar 5 medalj - 3 zlate (Timi Zajc posamezno, 2x ekipno), 1 srebrna (Nika Križnar) in 1 bronasta (Katra Komar). 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov