DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

OFEM: Zajcu zlato, Križnarjevi srebro, Komarjevi bron

14.02.2017

Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Turčiji naši mladi upi še naprej pobirajo odličja. Danes so na skakalnih preizkušnjah blesteli tako fantje kot tudi dekleta.

Timi Zajc (c) OK Slovenije

Med fanti je vlogo nespornega favorita za zlato medaljo uspešno upravičil Timi Zajc, ki je s 107 in 100 metri v obeh serijah gladko premagal konkurenco, sploh odskok v prvi seriji je bil ogromen. Na koncu je zbral 261,3 točk, kar je bilo 14,9 več od srebrnega Francoza Jonathana Learoyda, ki je skočil 101.5 in 98.5 metrov. Bron je osvojil še en Francoz, Mathis Contamine. Na petem mestu je končal Tomi Jovan, tik za njim je končal Lovro Vodušek, 9. je bil Bernard Dobre.

Križnarjevi padec odvzel zlate sanje

Vse kaj drugega kot zlato se je pričakovalo tudi na preizkušnji deklet, a je padec Nike Križnar v finalni seriji žal odnesel sanje. Prepričljivo vodilna Križnarjeva je v finalu padla pri 98.5 metrih in s tem poklonila zlato odličje Francozinji Romane Dieu, ki je po prvi seriji zaostajala za 9,6 točk. Križnarjeva je bila sicer prepričljiva tudi na treningih, v finalu pa je žal danes morala sprejeti srebrno medaljo. Uspeh Slovenk sta dopolnili Katra Komar z bronasto medaljo in Jerneja Brecl s četrtim mestom, ostale tekmovalke pa so bile kar precej zadaj. Kaja Urbanija Čož je osvojila 10. mesto. V četrtek in petek bosta na sporedu še ekipni preizkušnji.

Nika Križnar in Katra Komar (c) OK Slovenije


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov