DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

MSP: Ema Klinec podprvakinja, Nika Križnar bronasta!

01.02.2017

V ameriški zvezni državi Utah, kjer so pred 15 leti potekale olimpijske igre, na katerih so slovenski skakalci osvojili bronasto odličje na ekipni tekmi, sta danes na srednji skakalnici za nov velik uspeh naših skokov poskrbeli Ema Klinec in Nika Križnar

Ema Klinec, Manuela Malsiner in Nika Križnar (c) DPNC

Po prvi seriji tekme na mladinskem svetovnem prvenstvu na srednji skakalnici v Park Cityju je kazalo fantastično, saj je Ema vodila s skokom dolgim 92 metrov, pred drugouvrščeno favoritinjo iz Italije, Manuelo Malsiner, pa je imela vsega 1,5 točke prednosti. Nika je z 91 metri zasedala tretje mesto, z zaostankom 6,8 točk za reprezentančno in klubsko kolegico na vrhu. 

V finalni seriji je Nika skočila sijajno, 95.5 metrov, kar je bila daljava dneva, ki pa jo je takoj za njo ponovila tudi Italijanka. Nika je dobila veliko boljše ocene za slog in je za Italijanko zaostala za pičle 1,9 točke. Ema je zlato napadla s 93 metri, kar je bilo žal premalo, na koncu pa je končala tik pred Niko, z vsega eno desetinko prednosti. Skakalke so bile že na treningih vselej med najboljšimi, tudi danes pa so bile te tri razred zase. Četrta Nemka Glanina Ernst je za Niko zaostala skoraj 20 točk. Na premiernem svetovnem prvenstvu sta nastopili 16-letni Jerneja Brecl in Katra Komar, ki na najvišje stopničke stopata na tekmah alpskega pokala. Tokrat sta se zvrstili na 25. in 26. mestu. 

Prvo žensko medaljo na MSP je sicer osvojila Katja Požun leta 2008, ko je bila v Zakopanah bronasta, kar je ponovila še leta 2013 v Libercu. Lastnica tretje medalje je Špela Rogelj, k je v Otepääju osvojila naslov mladinske svetovne podprvakinje.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov