Andrej Jerman na novinarski konferenci

05.02.2008


Ljubljana - V prostorih Smučarske zveze Slovenije se je danes odvijala novinarska konferenca, z glavnim gostom Andrejem Jermanom, ki je zbranim strnil vtise o dosedanjih nastopih na tekmah svetovnega pokala in svojih odličnih rezultatih. Našega smučarja z navdušenjem spremljamo že celotno sezono, najbolj pa smo se razveselili njegovega uspeha iz Chamonixa, kjer je osvojil tretje mesto na smuku.


Prvi je spregovoril direktor SZS Jaro Kalan: "Najprej moram čestitati Andreju za vse uspehe. Prepričan sem, da teh še ni konec in da ima po teh še velike želje. Težave, ki jih ima SZS pri financah sicer še niso pozabljene, a menim, da so izjemni rezultati znanilec nekega novega obdobja. Seveda moram čestitati tudi vodjam reprezentanc in upam, da bo takšnih slavij kot danes še več."

kalan_konf_5_2_2008m.jpg
Jaro Kalan

"Moram se zahvaliti celotni ekipi, ki Andreju pomaga do takšnih rezultatov. Le-ta je izredno homogena, njeni cilji pa so doseganje vrhunskih rezultatov. Pred nami je še nekaj tekem in verjamem, da so rezultati lahko še boljši. Predvsem pa me veseli dejstvo, da imajo mlajše generacije, ki zdaj rastejo, lahko Andreja za mentorja," je v nadaljevanju povedal Rasto Ažnoh, športni direktor alpskih disciplin.

aznoh_konf_5_2_2008m.jpg
Rasto Ažnoh

Eden izmed najbolj zaslužnih za uspehe Jerryja je trener za hitre discipline, Dejan Poljanšek, ki je z rezultati, predvsem tistimi iz Chamonixa, seveda zadovoljen: "Tista tekma je bila zelo napeta, saj je na njej nastopilo kar nekaj smučarjev, ki bi lahko ogrozili Andrejev rezultat. Vse nas in predvsem sebe je zelo razveselil. Zdaj nas čakajo treningi v Avstriji, nastopi v Kanadi, Skandinaviji in Bormiu in verjamem da se bo še marsikaj zgodilo."

poljansek_konf_5_2_2008m.jpg
Dejan Poljanšek

Zadnji nam je nekaj besed namenil še naš smučarski as: "Veseli me, da je smučanje še vedno odmeven šport in da la ni vse tako črno. Zelo sem vesel te "krone" današnje sezone. na vsaki tekmi bi sicer lahko stopil na stopničke, vendar sem delal napake, ki pa ob tej konkurenci niso dovoljene."

Andrej je zadovoljen tudi z rezultati v drugih disciplinah: "Za nastope imam velik motiv, na superkombinaciji lahko prav tako stopim na stopničke, vendar moram gledati na vsako tekmo posebej." V nadaljevanju sezone ima pred seboj še kar nekaj tekem v hitrih disciplinah, tri superveleslalomske in tri smukaške preizkušnje, poleg tega pa lahko sezono konča na visokem mestu v skupni smukaški razvrstitvi.

"Poskušal bom smučati na istem nivoju, tako da rezultati ne morejo izostati. Ta teden počitka je zelo dobrodošel, saj je bil januar izredno naporen mesec. Na dosegu so tudi stopničke v končnem seštevku, vendar je za to skoraj potrebno enkrat zmagati, ali pa se vedno uvrščati med peterico ali na stopničke," je še dodal naš najboljši smučar.

jerman_konf_5_2_2008m.jpg
Andrej Jerman


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov