Telemark reprezentanca se je predstavila novinarjem

26.11.2013

Danes se je na Smučarski zvezi Slovenije novinarjem predstavila reprezentanca v telemark smučanju, ki konec naslednjega tedna prične s tekmami za svetovni pokal v avstrijskem Hintertuxu. Tekmovalci so skupaj z vodstvom predstavili potek priprav na prihajajočo sezono ter cilje v novi sezoni, ki že trka na vrata.

Prvo besedo je imel vodja reprezentance za telemark smučanje in glavni trener Matija Likša. "Telemark ekipo sestavljajo 4. izkušeni fantje (Luka Pintar, Sašo Aleš, Rok Šmejic in Jure Aleš), nekateri bolj nekateri manj. Z nami danes ni Jureta Aleša, ki je poškodovan in upam, da sem nam tekom sezone pridruži na treningih, kaj to pomeni za tekmovanja pa težko rečem. Poleg mojega trenerskega dela, imamo tudi Jureta Okršlarja, ki je trener ta smučarski tek. Gre za mlado ekipo, ki smo jo sestavili 2. leti nazaj, njena perspektiva je jasna, cilji so visoki. Upamo, da s krivuljo lanske sezone nadaljujemo, se približamo najboljšim in jih počasi ulovimo. Lansko Aleševo 4. mesto iz svetovnega prvenstva, je celotni ekipi, dalo veliko novega zagona in energije za delo. Fantje so bili v pripravljalnem delu sezone na treningih 100% zraven, to pomeni, da so bili pri stvari s polnim srcem." Likša je na kratko navedel tudi potek priprav na novo sezono, »Naša pripravljalna baza je bila Pokljujka, poudarek je bil na treningu moči za kar mislim, da se bo pokazalo že na prvih tekmah. Povezali smo se s Fakulteto za šport, z dr. Milićem, naredili smo nekaj testov, videli smo kej smo, dobili smo napotke in izhodišča kako naprej. Brez pomoči stroke, ki ve več kot mi, so zadeve precej bolj zapletene. Sicer smo imeli nekaj težav s snežnim treningom, vendar vem da tekmovalno metalna rutina tekmovalcev zaradi tega ne bo problematična. In za konec pohvalil sodelovanje z vodstvom SZS, "V praksi je včasih težko, še posebej v teh težkih časih. Ljudje na SZS nam vsako leto bolj pomagajo in imajo posluh za našo panogo. Torej za konec hvala za podporo SZS za vsa ta leta in tudi za v bodoče. In ne nazadnje, če poizkušam olepšat sliko SZS, ki jo večina želi očrniti, iz vidika naše majhne panoge to ne drži.

Izjave tekmovalcev:

Luka Pintar: "Priprave smo v celoti izpolnili, kar pomeni, da smo naredili korak naprej na vseh področjih. Iskali smo malenkosti na katerih še lahko napredujemo in to je vsekakor trening moči. Na snegu smo se posvetili tudi prosti smučariji, kot so skoki in teki. Glede ciljev za novo sezono se nočem obremenjevati s številkami. Lanska sezona je pokazala, da sem lahko na vrhu ko sem pravi, ko nisem stoodstoten lahko hitro padem. Torej napadal bom vrh in se ne obremenjeval s številkami."

Sašo Aleš: "Priprave na novo sezono smo dobro opravili Pričakujem, da izboljšamo rezultate iz lanske sezone in da se bomo na domačih tekmah izkazali tako kot je treba."

Rok Šmejic: "Moj cilj je,d a bi se stalno uvrščal med dobitnike točk za svetovni pokal. Vrhunec sezone pa je mladinsko svetovno prvenstvo na Norveške, kjer nameravam poseči po visokih mestih."

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov