Zelo dober superveleslalom za Marušo Ferk, Ilka Štuhec z odstopom

05.12.2021

Smučarke so uvodni vikend tekem v hitrih disciplinah zaključile s superveleslalomom v Lake Louisu. Izkazala se je Maruša Ferk s 16. mestom, Ilka Štuhec je odstopila.


Maruša Ferk je lahko zadovoljna z uvodnim vikendom. Foto: Gepa

V Kanadi je bil nov lep sončen dan in smučarke so se lahko napadalno podale na progo. Zelo dobra vožnja je uspela Maruši Ferk, ki je s številko 26 smučala zelo hitro. V zgornjem delu si je sicer privozila kar nekaj zaostanka, nato pa je proti Soffiji Goggi, ki je prišla do trojčka zmag v Kanadi, izgubljala le še malo. V cilju je postavila čas 1:20,10, kar je bilo sekundo in 42 stotink počasneje od Italijanke. Vikend v Kanadi se ni končal po želji Ilke Štuhec, ki je naredila napako in zapeljala mimo vrat na najtežjem delu proge.

Danes sta družbo na zmagovalnem odru Italijanki delali Švicarka Lara Gut-Behrami (+0,11) in znova odlična Avstrijka Mirjam Puchner (+0,44), ki je na tretje mesto prišla s številko 29.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: "Kot sem že povedala, to ni bil začetek, ki sem ga želela oziroma sem ga imela v planu. Sedaj moram samo ostati mirna in verjeti, da smo delali res dobro, kar tudi smo. Gledati moram predvsem na sebe, da bom lahko dobro smučanje iz treningov potem prikazala tudi na tekmi. Danes žal odstop, ki je bil posledica malce nepremišljene napake. Tudi za naslednji teden ne velja nič drugega, kot da se vržem na glavo."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov