Dvotedenski program v Östersundu se je zaključil brez novih točk naše reprezentance

05.12.2021

Z zasledovalno moško tekmo se je končal dvotedenski biatlonski program v Östersundu. Na zadnji tekmi je slovenska reprezentanca ostala brez točk za svetovni pokal.

Mihi Dovžanu se tveganje tokrat ni izplačalo. Foto: Filippo Maddalli


Slovenija je imela po sprintu možnost nastopa s tremi tekmovalci, vendar sta nastopila zgolj Lovro Planko in Miha Dovžan. Jakov Fak, 60. po sprintu, se je nastopu v hudem mrazu odpovedal. Poskusil je sicer z nastrelitvijo, a se je kasneje odločil, da ni vredno tvegati z nastopom.


Svoj nastop od preostale dvojice je bolje začel Miha Dovžan, ki je z dvema ničlama v streljanju leže napredoval celo na 29. mesto in je že upal na nove točke za svetovni pokal. V veliki želji po še večjem napredovanju, je tvegal tudi v streljanju stoje. Tveganje se tokrat ni izplačalo, saj je na tretjem postanku moral v 3 kazenske kroge, na zadnjem pa v dva. Vse skupaj pa je na koncu pomenilo 47. mesto. Mladi Lovro Planko tudi ni imel svojega strelskega dne. Skozi celotno tekmo je tudi on moral v pet kazenskih krogov (1,2,1,1). Planko je v cilj prišel kot 55.

Zelo zanimiv je bil troboj za zmago. V njem so se skozi celotno tekmo borili Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen, domačin Sebastian Samuelsson in Francoz Emilien Jaquelin. Na zadnjem strelskem nastopu je vse tarče zadel zgolj Norvežan, ki je tako prišel do svoje prve zmage v sezoni. Šved in Francoz sta šla po enkrat v kazenski krog na zadnjem postanku, v zaključnih metrih pa je bil boljši domačin, ki je s tem še utrdil trenutno skupno vodstvo v svetovnem pokalu.

Izjava po tekmi (mp3)

Miha Dovžan: "S prvim delo tekme sem zelo zadovoljen, vse do streljanja stoje. Tam se mi je tekma čistp podrla in sem pustil dober rezultat. Sedaj moram pogledati, kaj gre narobe pri streljanju stoje in to popraviti do naslednjega prizorišča. Potem pa tam lahko upam na boljše uvrstitve, saj z današnjo tekmo nise zadovoljen."

Janez Marič"Današnje zasledovanje je potekalo v zelo hladnem vremenu in zaradi tega se je Jakov Fak odločil, da ne bo startal, da se mu ne bi ponovila poškodba zmrznjenega prsta. Miha Dovžan je bil dolgo časa na mestih, ki prinašajo točke, nato pa je stoje zapravil lepo priložnost. Od mladega Lovra Planka pa se ne pričakuje konstantno dobrih rezultatov in smo lahko že veseli, da je nastopil na zasledovalni tekmi. Sedaj se selimo na novo prizorišče tekem za svetovni pokal in mislim, da bo tam steklo boljše."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov