Anamarija Lampič in Miha Šimenc zaradi hudega mraza odpovedala nastop v Ruki

28.11.2021

Prenizke temperature v Ruki na Finskem onemogočajo tretji tekmovalni dan na uvodni postaji 41. sezone svetovnega pokala v teku na smučeh.

Miha Šimenc je že včeraj okusil mraz na severu Evrope © SloSki

Danes bi v Ruki morali spremljati tekmi v zasledovanjuna 15 oz. 10 km preizkušnji v prosti tehniki. Že včeraj so bile temperature na meji z dovoljenim, danes pa se je vse skupaj še malce ohladilo, piha tudi veter in kaj kmalu je že prišla informacija, da je start ženske preizkušnje prestavljen na popoldne.

Nismo dolgo čakali, ko se je tudi Anamarija Lampič hitro, zaradi preventivnih razlogov, razumljivo odločila, da z nastopom na tekmi, če bi do nje prišlo, ne bo tvegala. Hitro so se začele vrstiti tudi odpovedi v moški konkurenci, kjer je nastop naposled odpovedal tudi Miha Šimenc, ki je opisal dogajanje na progi v Ruki: "Šel sem en krog počasi, bilo je v redu, potem sem si rekel, da grem še en krog počasi in je bilo v redu, počutil sem se dobro, bilo mi je topolo. Nato je prišel tisti del ogrevanja, kjer je potrebno narediti hitri del. Ko sem šel tekmovalni tempo, me je po štirih minutah začelo peči v pljučih, malo se mi je začelo vrteti in potem sem rekel, da res nima smisla zdaj uničiti pljuč. Res bi rad nastopil, ker potrebujem to, a glede na to, da prihajajo moji sprinti, ne želim tvegati in zato na žalost ne bom startal na današnji preizkušnji."

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v norveškem Lillehammerju.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov