DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci na prve tekme nove sezone s pozitivnimi občutki

16.11.2021

Konec tedna se bo premierno v ruskem Nižnem Tagilu začela 43. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki prinaša ogromno vrhuncev, vključujoč olimpijske igre v Pekingu.

Slovenska ekipa za prvi tekmi v Nižnem Tagilu © SloSki

Pred odhodom v Nižni Tagil je naša ekipa danes še zadnjič trenirala na ledeni smučini v Planici, glavni trener Robert Hrgota, pa je v zadnjem trenutku opravil eno spremembo v ekipi. Zavoljo rojstva drugega sina bo Peter Prevc prvi preizkušnji v Rusiji izpustil, namesto njega bo priložnost dobil Domen Prevc, preostala peterica pa je znana že nekaj časa - Anže Lanišek, Timi Zajc, Tilen Bartol, Cene Prevc in Lovro Kos.

Robert Hrgota, glavni trener slovenske reprezentance

Vsi smo veseli za Petra, da je dobil zdravega fanta. Seveda, razumljivo, bo prvo postajo v Rusiji izpustil, da bo lahko zbral misli in se poveseli. Za Finsko se vrača v ekipo, tako je dejal tudi sam. Glede ostalih pa smo lahko mirni, funkcionirajo dobro. Na zadnjem treningu so bili pogoji odlični, lahko smo preizkusili še zadnje stvari. Nivo skakanja je tam, kjer sem si ga želel. Še vedno so kakšne rezerve, a za to obdobje je to čisto v redu. Potem bomo gradili naprej s tekmami, upam da bo šlo lažje tudi z dobrimi rezultati.

Anže Lanišek

Sezona je tu, vesel sem, da so se mi stvari v zadnjem obdobju poklopile in grem po današnjem dobrem treningu lahko umirjeno na prve tekme. Upam, da se bo dobro začelo, mislim, da smo lahko optimistični.

Timi Zajc

Zelo sem vesel, da sem del ekipe, ki potuje v Rusijo. Rezultatskih ciljev nimam, za mano je dolgo obdoje, ko me ni bilo zraven in nisem v takšnem položaju, da bi lahko govoril o teh ciljih. Na prvo tekmo grem umirjeno, pripravljen sem dobro, kakšen rezultat, pa bomo videli. Po poletni sezoni smo se pogovorili o tem, kako skoke s treningov prenesti na tekmo. Predvsem z glavnim trenerjem sva o tem veliko govorila in iskala rešitve. Vesel sem, da smo dobro sodelovali in upam, da se bo to zdaj vse poklopilo na tekmi.

Domen Prevc

Morda me je včeraj malce stisnilo, ali bom lahko vse uredil do odhoda, ali se bo izšlo, ali me bo čas povozil. A nekako po današnjem treningu sem vsaj približno miren, da se bodo stvari lepo izšle. Nisem več obremenjen, kaj in kako bo, ampak sem že sfokusiran na tekmo. Poletje je poletje, zgodba zase, predvsem pri meni, razloge poznamo. Poleti se s tem nisem obremenjeval. Napredek smo iskali v počepu, da bo zdaj pozimi vse to v redu.

Tilen Bartol

Vsi težko čakamo prve tekme, trenirali smo kar nekaj časa za to. Veselimo se, da se začenja in da vidimo, kaj smo v preteklih mesecih natrenirali.  

Cene Prevc

Vesel sem, da se mi je uspelo prebiti v ekipo za svetovni pokal že na začetku sezone. To pomeni, da sem nekaj delal dobro in prav. Seveda si želim, da mi v Rusiji uspe pokazati najboljše skoke, ki bodo potem prinesli tudi rezultat. 

Lovro Kos

Občutki iz marčevske Planice so se prenesli na začetek nove sezone. Malce evforije se čuti, poklican sem bil v prvo postavo za prve tekme. Bomo videli kako bo. Skačem solidno oz. kakšni skoki so zelo v redu, videli bomo kakšen bo izkupiček na prvi tekmi.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov