Še drugi naslov za Lampičevo in Mandeljčevo

27.12.2020

Na Rudnem polju na Pokljuki smo danes dobili še državne prvake v klasičnih tričlanskih štafetah, ki so se pomerile v prostem koraku na 6,6 oz. 3,3 km progi. Med člani je zmagala prva ekipa ŠD Gorje, med članicami pa prva ekipa TSK Triglav Kranj.

Anja Mandeljc in Anamarija Lampič sta se veselili druge zlate medalje © SloSki

Po včerajšnjih ekipnih šprintih v klasičnem koraku, je bilo danes na Pokljuki na sporedu še državno prvenstvo klasičnih tričlanskih štafet. V članski kategoriji so bili brez konkurence Miha Ličef, Miha Jan in Luka Markun, ki so tekli za ekipo ŠD Gorje I, drugouvrščena ekipa TSK Logatec I v postavi Rok Tršan, Andor in Atila Peček je zaostala skoraj 57 sekund. Bron je osvojila ekipa TSK Triglav Kranj I v postavi Janez Lampič, Izidor Karničar in Matej Drinovec, zaostali pa so minuto in 6 sekund. Najboljši med starejšimi mladinci so bili člani ŠD Gorje I, Nejc Jan, Ožbej in Jošt Mulej.

Med članicami so za skoraj dve minuti (1:55,12) vso konkurenco ugnale članice TSK Triglav Kranj I v postavi Anamarija Lampič, Anja Mandeljc in Anita Klemenčič, druga je bila ekipa TSK Triglav Kranj II v postavi Klara Mali, Sara Jazbec in Nina Klemenčič, bron je s 4 minutami in 3 sekundami zaostanka osvojila ekipa TSK JUB Dol pri Ljubljani I v postavi Katja Marolt, Tia Janežič in Nika Ljubič. Četrtouvrščena ekipa TSK Bled I v postavi Lucija Medja, Ajda Šmit in Zoja Potočnik je bila najboljša med mladinkami.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov