Obema Slovenkama točke tudi na razdalji, Lampičeva med 15

13.12.2020

Anamarija Lampič in Eva Urevc tekmovalni vikend v Davosu zapuščata z dvojno dozo točk, saj sta včerajšnjima odličnima nastopoma v šprintu danes dodali še točke na razdalji v prostem koraku.

Anamarija Lampič je osvojila druge letošnje točke na razdalji © GEPA

Šprintu v prosti tehniki sta danes sledili tekmi na 10 oz. 15 km razdalji v enakem slogu. Na ženski tekmi sta nastopili obe naši junakinji včerajšnjega dne, Anamarija Lampič in Eva Urevc. Prva je v smučino šla slednja, ki je lovila druge točke na razdalji v karieri in na koncu jih je tudi ujela. Gorjanka je dobro razporedila moči čez celotno progo in tako denimo v zadnjih dveh kilometrih izgubila le tri sekunde proti vnovični zmagovalki tekme, Američanki Rosie Brennan, ki ji je tako uspel dvojček zmag v Davosu. V cilju je Urevčeva za Američanko zaostala 2 minuti in 3,9 sekunde, kar je zadostovalo za 26. mesto. 

Lampičeva je enakomerno razporedila moči po progi in se je vseskozi vrtela okrog 15. mesta, proti koncu pa je še malce dodala in v cilj pritekla na 14. mestu z zaostankom minute in 20,7 sekund za Brennanovo. V zadnjih dveh kilometrih je denimo tekla tako hitro kot Američanka, počasnejša je bila le za 4 desetinke sekunde. Z zaostankom 34 sekund je drugo mesto zasedla Rusinja Julija Stupak, tretja je bila še ena Američanka, Hailey Swirbul, ki je zaostala 40,5 sekund. Lampičeva je za najboljšo deseterico zaostala dobrih 15 sekund. "Občutki so malce mešani. Bilo je dobro, malce pa ni bilo dobro. Čutila sem posledice včerajšnjega šprinta. Res sem trpela že od štarta, že na ogrevanju sem se počutila utrujeno, kar se je pokazalo tudi na tekmi. Sem zadovoljna, da sem prišla okrog, da sem to premagala in zdaj gremo naprej v Dresden," je povzela Lampičeva.

Na 15 km razdalji je edini slovenski predstavnik, Vili Črv, zasedel 61. mesto, zmagal je Rus Aleksander Bolšunov.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v nemškem Dresdnu, kjer bosta na sporedu posamični in ekipni šprint. To bosta tudi zadnji preizkušnji pred Tour de Skijem, ki se začne 1. januarja v Val Müstairju. V Nemčiji bo Slovenijo zastopala povsem enaka ekipa kot v Davosu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov