Bucikova ponovno do 16. mesta, odstop Hrovatove

22.11.2020

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka tudi drugega slaloma v novi sezoni svetovnega pokala v finskem Leviju. Za njo se je uvrstila vodilna s prvega teka Švicarka Michelle Gisin, tretja pa je bila Avstrijka Katharina Liensberger. Izmed trojice Slovenk, je nove točke osvojila Ana Bucik, ki je slalom končala na 16. mestu.

Ana Bucik, Levi 22.11.2020

Ana Bucik, Foto: GEPA

Petra Vlhova je tako postala prva smučarka z zmago na dveh slalomih v enem vikendu na tekmah v Leviju in napovedala, da malega kristalnega globusa v tej disciplini ne želi predati drugi tekmovalki.

Slovenci smo tokrat v finalni vožnji spremljali le eno tekmovalko, saj je že v prvi vožnji odstopila Meta Hrovat. Neja Dvornik, ki je v včeraj osvojila prve točke v svetovnem pokalu pa je bila tokrat prepočasna za finale, uvrstila se je na 39. mesto.

Izjava Ane Bucik: » Danes sem bila res zadovoljna s prvo vožnjo. Mislim, da mi je zelo dobro uspela in napadalnost in vse te kombinacije sem dobro izpeljala. V drugem teku sem si pač želela napasti in vsaj obdržati uvrstitev. Žal je bilo preveč tistih manjših napak in mogoče malo premalo pravih zavojev na začetku strmine, da bi to lahko naredila. Ampak, sem zadovoljna s samim vikendom, mislim, da je kar po dolgem času, da sem dva lepa rezultata naredila v slalomu in da bo sedaj vse precej lažje, tako, da odhajam kar vesela domov.«

Izjava Mete Hrovat: »Tudi danes se tekma ni izšla tako, kot sem si zamislila in želela. Še en odstop in dva odstopa v vikendu, je pa tako, težko se je s tem nekako sprijaznit in pustit to za sabo. Seveda bomo sedaj najprej probali videti, za kaj se je šlo, v čem je bila težava, potem pa čim prej pustit to tekmo za sabo in gledat naprej, saj na to, kar je za mano, nimam več vpliva. Največja težava v teh dveh dneh je bila to, da sem si naložila neko nepotrebno breme in moje smučanje ni bilo tako, kot bi si želela in kakršno je bilo na treningih. Razloge iščem samo v sebi in ne loči nas več dolgo do naslednje tekme, na katero bom probala iti s prazno glavo in da te skrbi in slabe tekme pustim za sabo.«

Izjava Neje Dvornik: »Danes je bila tekma še malo težja, kot včeraj. Kar se zaostankov tiče so bili še manjši, veliko punc je bilo še bližje skupaj. Sama sem preveč časa pustila v drugem delu ravnine, tako, da me je to verjetno stalo uvrstitve v drugi tek danes. Drugače pa Finsko zapuščam z lepimi občutki in komaj čakam na nadaljevanje sezone.

Zvočne izjave (mp3)
Ana Bucik >>>
Meta Hrovat >>>
Neja Dvornik >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov