Odlična druga vožnja Hrovatove za šesto mesto v Soeldnu

17.10.2020


Na uvodu svetovnega pokala v Avstriji je Meta z odličnim nastopom v finalu in končnim šestim mestom poskrbela za zelo lepo popotnico za nadaljevanje sezone. Bucikova je prišla do drugega najboljšega veleslalomskega rezultata v karieri.


Meta Hrovat, foto: Gepa

Tekmovalke je v prvem teku na startu pričakala megla, ki je bila najbolj izrazita v zgornjem delu proge Rettenbach. S prvo postavitvijo je najbolje opravila Italijanka Marta Bassino (1:09.54), njena rojakinja, najboljša smučarka pretekle sezone Federica Brignone je zasedala drugo mesto (+0.58), tretja pa je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann (+0.92).

Dobro izhodišče za napad v drugem teku sta si priborili Tina Robnik in Meta Hrovat, ki sta z zaostankoma 2.36 oziroma 2.41 sekunde zasedli 12. in 13. mesto. Soliden nastop je uspel tudi Ani Bucik, ki je postavila 26. čas voženj (+3.68), medtem ko Neji Dvornik, ki je nosila startno številko 60, preboj v finale ni uspel. Dan v Soeldnu je sklenila na 48. mestu (+5.13).


Ana Bucik, foto: Gepa

Bucikova je v drugo smučala bolje in se lahko nadejala napredovanja po lestvici, še večji skok pa je uspel Hrovatovi, ki se je odrezala izjemno in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Napad je uprizorila tudi Robnikova, žal pa ji načrt ni uspel, saj je v strmem delu proge naredila serijo napak, po katerih je odstopila.

Vodilni Italijanki sta se tudi v finalu odrezali odlično in uspeli obraniti prvi dve mesti, z najboljšim časom drugega teka pa se je na stopničke povzpela tudi Slovakinja Petra Vlhova. Meta se je na koncu lahko veselila zelo spodbudnega starta v sezono, saj je končala kot šesta, Ana pa je z 21. mestom prišla do svojega drugega najboljšega veleslalomskega rezultata v karieri.


Tina Robnik in Neja Dvornik, foto: Gepa

Meta Hrovat: ''Današnji dan je bil zelo zanimiv oziroma razgiban, saj mi prva vožnja ni najbolje uspela. Celo vožnjo sem se nekako iskala. V glavi nekako nisem imela prave predstave kako dobro izpeljati progo. Vesela sem, da mi je v drugo uspelo prikazati boljšo vožnjo, tako da je na koncu to lep rezultat.''

Ana Bucik: ''Danes bi si želela boljšega smučanja, mislim, da sem sposobna veliko več, kot sem pokazala. Res je, da so bili pogoji izredno težki in da mi v zadnjih tednih ni šlo vse po načrtu, a ne glede na vse bi si želela boljšega smučanja. Upam, da bom na prihodnjih tekmah to pokazala.''

Tina Robnik: ''Škoda teh napak v drugem teku, da sem potem odstopila. V nekaterih delih sem našla tiste prave občutke, v nekaterih pa še ne. Nekaj pozitivnih stvari sigurno lahko vzame, a sem sigurno razočarana zaradi odstopa. Pozitivno bom šla naprej na naslednje treninge in se poskušala spraviti v boljšo formo.''


Zvočne izjave:
Meta Hrovat >>>
Ana Bucik >>>
Tina Robnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov