DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Tepeš sklenil tekmovalno pot, ekipa na pripravah v Prekmurju

23.06.2020


Moška A reprezentanca v smučarskih skokih nadaljuje s pripravami na novo sezono. Tokratna baza za priprave so Terme 3000 - Moravske toplice znotraj slovenskega turističnega podjetja Sava Hotels & Resorts. Fantje imajo na voljo izjemne pogoje za nemotene treninge, s katerimi bodo lahko v novo sezono vstopili z veliko energije.
Svojim kolegom se je pridružil tudi Jurij Tepeš, ki je najavil konec športne kariere. Naš odlični skakalec je na kratko povzel svojo športno pot, vsi navijači pa se bodo lahko od njega poslovili decembra v Planici.FOTOGALERIJA >>>

Igor Magdič, izvršni direktor Terme 3000 - Moravske toplice
V veliko čast in veselje mi je, da vas lahko pozdravim v Termah 3000 – Moravskih toplicah, ki so že tako ali tako športna destinacija znotraj Save turizma. Poznajo nas golfisti, kolesarji in nogometaši, danes pa nas bodo spoznali še ljubitelji smučarskih skokov. Ponosni smo, da lahko prispevamo delček v ta mozaik uspehov naših fantov, ki nas vsako zimo razvajajo s svojimi rezultati in ki so glavni ambasadorji Slovenije v svetu. Vesel bom, le bodo fantje povedali, da so pri nas zadovoljni in če bodo dali kakšen namig, kje so lahko še boljši. Želim jim vse dobro, na pripravah in v naslednji zimi.

Jurij Tepeš
Verjetno ste kaj takega pričakovali, že predlansko sezono sem rekel, da bo ta zadnja, odvisno kako bi se razpletla. Bila je še malo krajša, tako da se družimo prej, želel pa bi si, da bi zaključil v Planici, a vemo, kakšna je bila situacija. Marca sem se tako odločil, da zaključim svojo športno pot.
Stvari, ki so bile, si mogoče ne predstavljam, tako kot ostali. Dobil sem veliko koristnih izkušenj. Zadovoljen sem, da sem svojo športno pot peljal do tega trenutka. Sigurno sem v zadnjih dveh, treh letih imel nekaj težav. Na koncu je pripeljalo do tega, čeprav sem prej upal, da bom skakal nekje do 35 leta, a ni šlo. Spremenila so se pravila, kombinezoni, oprema, fantje so ratali malo bolj suhi. Če bi se naslonil na tiste rezultate, pa lahko rečem, da so to neke izkušnje, veliko dobrih. Vam, kako se dela in kaj pomeni res veliko delati in kako biti res pripaden nečemu. S svojimi izkušnjami lahko pomagam kot trener ali pomočnik.Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in Odbora za skoke in nordijsko kombinacijo
Kot veste se sezona ni izšla, tako kot smo predvidevali. Pričakovali smo Planico v mesecu marcu. V vodstvu smo naredili vse, da bi na domačih tleh stali znova na stopničkah. Fantje so bili zelo dobro pripravljeni, par dni pred tem je pač prišlo do tega, da smo morali vse odpovedati. Napovedi v Skandinaviji so bile dobre OK Planica je pripravil vse za praznik pod Poncami, a ko se to podre, se podre. Za nami je seveda ostal tudi slab finančni rezultat panoge kot take, končali smo s 60.000 EUR minusa, namesto, da bi imeli trikrat ali štirikrat večji plus. Končalo se je tako, da je moral OK Planica, ki je vse vložil v to, da je bila letalnica pripravljena, tudi izkazati velik minus. Danes sem dobil informacijo, da je vlada sklenila, da nam bo ta strošek, kar se tiče letošnje Planice, pokrila, kar je pozitivna novica. Mislim, da bomo s tem lahko tiste ukrepe, ki smo jih sami sprejeli, zato da smo ostali likvidni, kot je na primer zmanjšanje plač trenerjem in izplačil nagrad tekmovalcem, lahko prekinili. V Moravskih toplicah smo drugo leto. Lani smo hitro našli skupni jezik promocije, da smo dejansko povezani pa kaže tudi Covid-19, saj smo bili najbolj na udaru športniki in hotelirji. Se pravi do smo skupaj tudi v težkih časih, skupaj bomo tudi v lepših. Fantje so lani prišli od tu z odličnimi vtisi, takšnih priprav niso imeli še nikjer. To se je poznalo potem tudi na celotni sezoni. Hvala za to drugo sezono priprav.
Kar se tiče nove sezone smo vse dokumente, ki jih administracija zahteva, potrdili na seji Zbora. Računamo z isto vsoto, kot v lanskem letu, t.j. okoli 2.000.000 - 2.100.000 EUR, zato da bosta oba pogona, za dekleta in fante, tekla nemoteno. Približno 100.000 EUR smo izgubili pri sponzorju za transport. Veste, da je avtomobilska industrija na velikem udaru, mi pa mobilnost potrebujemo, brez tega ne gre. A vodja panoge, Gorazd Pogorelčnik, ki je v prejšnji sezoni dobro posloval, pravi, da je stvar nekako zaključena, dodatno delamo pa še z dvema ali tremi sponzorji, zato da bomo med sezono lahko izkoristili kakšen priboljšek. Začeli bomo s Planico, končali s Planico, vmes imamo Novoletno turnejo in svetovno prvenstvo. Ta sezona je naša, upam, da bomo uspešno začeli in zaključili.
Na koncu bi se zahvalil fantom in dekletom ob tej krizi. Niso pozabili na humanost saj so pomagali pomoči potrebnim. Pokazali so, da trdno stojijo na nogah. Zahvalil bi se tudi vsem zdravstvenim in zdraviliškim delavcem, za vse kar so naredili v teh mesecih, zato, da smo iz te bitke prišli kot junaki.

Gorazd Pogorelčnik, vodja panoge
Rad bi se zahvalil za gostoljubje v Moravskih toplicah. Pogoji za trening so vrhunski, takšne motorične priprave potrebujemo, da potem lažje zdržimo skozi sezono. Kot je predsednik dejal, imamo letos štiri vrhunce, prvega že decembra. To je prvi skupni trening po tej korona krizi, in ta trening bo pripomogel k boljši pripravljenosti. Vem, da so fantje tu zadovoljni, da imajo tu optimalne pogoje. Tu je ogromno stvari, ki lahko pripomorejo k regeneraciji, ki je v temu obdobju izjemnega pomena.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener
Predsednik in vodja panoge sta že veliko povedala, mi vzela besede z jezika. V imenu A ekipe bi se že enkrat zahvalil za izjemno gostoljubje in pogoje. Petru in Juriju pa seveda želim vse najlepše v novem življenju. Delamo zelo dobro, ambient je zelo dober. Po taki poti gremo naprej in verjamem, da bomo dosegli zastavljene cilje. Ekipa je letos nekoliko manjša, a je zelo močna. Lansko sezono smo končali zelo dobro, leto pa v novo sezono vstopamo na višjem nivoju. V tem trenutku bi lahko ocenil, da smo bolje pripravljeni, kot lani v temu času.
Juriju bi se rad zahvalil za ves trud in vse rezultate, hkrati pa povedal, da smo izredno veseli, da smo ga uspeli prepričati, da je ostal del trenažnega tima v DPNC v Kranju. V temu trenutku je preko projekta Razvoj kadrov v športu vključen v mladinsko reprezentanco deklet. Trenutno že aktivno pomaga trenerju Stenu Balohu. Vesel sem, da tiste vrhunske športnike, ki imajo ogromno izkušenj, kot jih ima Jurij, uspemo pridobiti za to, da nadaljujejo trenersko delo.Peter Prevc
Korono sem hotel obrniti sebi v prid, jo izkoristiti za počitek od treningov. Bil je tudi počitek od skakalnic, zato da se potem spet lažje začneš učiti. Bolje vse premisliš kaj si naredil, kaj nisi naredil. Zdi se mi, da imam celo več od treninga, ker grem z boljšim ciljem na trening. Trudim se, da bi prenesel dobre občutke iz konca lanske sezone v novo, naredil sem si celo nekaj zapiskov.

Timi Zajc
Dobro sem se spočil od skokov, nisem mislil na treninge in tekme. Počel sem stvari, ki jih med sezono ne morem. Lani sem bil v temu času že kar dobro pripravljen, mislim, da je letos podobno.

Anže Lanišek
Letos imam manj težav s tehniko na skakalnici, prejšnja leta sem se bolj lovil s počepom in drugimi zadevami, zdaj pa je to bolj steklo. Zdi se mi, da je moja forma že na kar dobrem nivoju, na najvišjem do zdaj, gledano na ta letni čas. Upam, da se tako nadaljuje gremo pa počasi naprej stopničko po stopničko.

Žiga Jelar
Eksplozija s konca sezone je trenutno v karanteni in čaka na začetek nove sezone. Poletne tekme po eni strani pogrešam zaradi samega ritma, po drugi strani pa bo več časa za priprave in regeneracijo. Mislim, da nebi smel imeti večjih težav, ko se bodo začele tekme.

Tilen Bartol
Rehabilitacija je zaključena, v zadnjih treh tednih sem nenehno z ekipo, tudi na skakalnici. Upam, da sem zaključil s poškodbami. Upam, da nadgradim svoje najboljše rezultate. Poleti nebi rad kaj izsiljeval, vem, da bom potreboval nekaj več časa, a upam, da bom v zimo prišel dobro pripravljen.

Domen Prevc
Ne vem, kaj sem lani naredil drugače, da ni bilo toliko nihanj. V temu obdobju pa je treba graditi, graditi in graditi, da prideš na začetek sezone pripravljen in z dobro formo, potem pa upati, da bo tako stabilna kot je bila lani ali pa še na višjem nivoju.Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov