DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Lep zaključek naših v Nižnem Tagilu

12.03.2020

S tekmama v ruskem Nižnem Tagilu se je končala sezona nordijskih kombinatorcev za točke celinskega pokala. Rok Jelen, Ožbej Brecl in Ožbej Jelen so sezono zaključili med najboljšo trideseterico.

Rok Jelen je bil na mladinskem svetovnem prvenstvu na pragu medalje © SloSki

Redko katero tekmovanje pod okriljem Mednarodne smučarske zveze je doživelo konec sezone, kot je bilo to načrtovano v koledarju. Celinski pokal v nordijski kombinaciji ga je in sicer s tekmami v Nižnem Tagilu, kjer so tekmovale tudi kombinatorke, Slovenci pa smo svoje predstavnike imeli med kombinatorci. Na večrajšnji tekmi na 10 km je bil z 18. mestom najboljši Gašper Brecl, ki je zadržal mesto s skakalnega dela preizkušnje, Rok Jelen je bil 20., imel je 14. čas teka, Ožbej Jelen pa 29.. 

Danes je bil Rok Jelen po odličnem teku, imel je deveti čas, na visokem 12. mestu, Brecl je znova prikazal zelo dobro predstavo in je končal na 15. mestu, Ožbej Jelen pa je po 17. času teka končal na 22. mestu. Obe tekmi je dobil Nemec Jakob Lange, ki je sicer dobil kar osem od letos 17 izpeljanih tekem.

Najvišje v skupnem seštevku celinskega pokala je od naših končal Rok Jelen na 17. mestu, rezultat sezone je dosegel na domači tekmi, ko je bil v Planici peti. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov