Zmaga Norvežanu Kildeju, do novih točk tudi Čater in Kosi

14.02.2020

Aamodt Kilde. Petnajst stotink za njim je, na drugem mestu, zaostal Švicar Mauro Caviezel, tretji pa je bil včerajšnji smukaški zmagovalec, Thomas Dressen. Nove točke svetovnega pokala sta osvojila tudi Martin Čater (21.) in Klemen Kosi (29.), Boštjan Kline in Miha Hrobat pa sta odstopila in ostala brez uvrstitve.

Cater
Martin Čater se je znova uvrstil med dobitnike točk svetovnega pokala. (Foto: Gepa)

Smučarji, ki nastopajo v hitrih disciplinah so se v avstrijskem Saalbachu danes pomerili v superveleslalomu. Zmagal je, že tretjič v tej sezoni (drugič v superveleslalomu) Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Petnajst stotink za 27 – letnim Norvežanom je v cilj pripeljal ta vikend izredno razpoloženi, štiri leta starejši Švicar Mauro Caviezel (na včerajšnjem smuku je bil tretji, tretje mesto pa je zasedel včerajšnji zmagovalec, Nemec Thomas Dressen.

Izmed četverice slovenskih ˝hitrašev˝ je s številko 21 prvi štartal naš najmlajši predstavnik, 25 - letni Miha Hrobat. Žal je odstopil, tako kot kasneje tudi naš najbolj izkušeni tekmovalec v hitrih disciplinah, 28 - letni Boštjan Kline. Sta se pa zato med dobitnike točk uvrstila Klinetov vrstnik Klemen Kosi (29. mesto) in leto mlajši Martin Čater (21. mesto), ki je bil med dobitniki točk že na včerajšnjem smuku. ˝Točki sta dobrodošli. Vesel sem jih, čeprav vem, da zmorem  precej več in upam, da bom na naslednjih tekmah to tudi dokazal ˝ pravi  Kosi, ki se zaveda, da je za dvig samozavesti še kako pomemben prav vsak manjši korak. ˝Tudi danes sem smučal zelo solidno. Seveda bi se dalo skrajšati kakašno linijo, morda je manjkalo tudi nekaj predrznosti. Ampak se ˝ sestavljam˝in z optimizmom gledam v nadaljevanje sezone,˝ pa po 21. mestu o smučanju, uvrstitvi in naslendjih preizkušnjah razmišlja Čater.    

˝Kljub temu, da smo imeli danes med dobitniki točk dva smučarja, nisem najbolj zadovoljen. Naši smučarji se v specifičnih pogojih, proga je bila mehka, niso znašli. Martin? Je konstanten, ampak ni presežka, ki si ga vsi želimo in ga je vsekakor sposoben. Klemen? Preveč napak, a kljub temu točke. Dejstvo je, da so vsi naši fantje, predvsem v superveleslalomu, zreli za kaj več kot zgolj točke, ˝nam je po tekmi povedal trener Grega Koštomaj, ki bo varovancem ta vikend namenil nekaj počitka, nato pa bodo pred zaključnimi pripravami na naslednje tekme svetovnega pokala v avstrijskem Hinterstofderju nastopili na nekaj tekmah nižjega ranga. ˝Ekipa v tem trenutku to potrebuje, za spodbudo, ˝pravi Koštomaj.     

Karavana svetovnega pokala alpskih smučarjev se  po tekmah v Avstriji (prvotno bi morale biti na Kitajskem) vendarle seli v Azijo. Naslednji konec tedna (22. in 23.2.) bo namreč na Japonskem (Naeba) na sporedu veleslalom in slalom z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom, konec meseca pa se smučarji vračajo v Srednjo Evropo. Od 28. februarja pa do 1. marca bodo v avstrijskem Hinterstoderju na sporedu alpska kombinacija, superveleslalom in veleslalom.    

Zvočne izjave:
>>> Grega Koštomaj
>>> Martin Čater
>>> Klemen Kosi


Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov