Ilka Štuhec četrta na smukaškem treningu v Garmisch – Partenkirchnu

07.02.2020

Smukačice so ja južnem Bavarskem danes opravile prvi in edini trening pred jutrišnjo tekmo. S četrtim časom treninga je nase opozorila tudi naša smukačica, Ilka Štuhec. Za najhitrejšo, Švicarko Corinne Suter, je zaostala dobre pol sekunde (+0,54). Pred našo smukaško svetovno prvakinjo sta se zvrstili še Italijanka Federica Brignone (3., +0,34) in domačinka Viktoria Rebensburg (2., +0,19).  Tekma bo jutri ob 11:30, Štuhčeva bo štartala kot enajsta.

StuhecIlka Štuhec se je danes na zahtevnem Kandaharju dobro odrezala. (Foto: Gepa)

Dekleta, ki so po smukaški ˝ničli˝ v Sočiju včeraj ostala tudi brez prvega uradnega treninga v Garmisch Partenkirchnu, so danes vendarle dobila priložnost. Na slovitem Kandaharju je bila najhitrejša zmagovalka predzadnjega smuka za svetovni pokal (Altenmarkt, Avstrija), Švicarka Corinne Suter. V eni sekundi se je zvrstilo pet smukačic, med njimi je bila tudi naša Ilka Štuhec, ki je zasedla četrto mesto. Pred njo sta se na drugem in tretjem mestu zvrstili Nemka Viktoria Rebensburg in Italijanka Federica Brignone, za njo pa na petem mestu Čehinja Ester Ledecka.

˝Pogoji na progi so bili zelo težki, sploh v zgornjem delu, kjer sneg ni kompakten. Srednji del je pomrznjen, videli smo kar nekaj zdrsov. Res težko in zahtevno, ampak za vse enako, ˝nam je po treningu povedal Aleš Sopotnik iz ekipe Ilke Štuhec. ˝Zelo smo zadovoljni. Sploh v srednjem ledenem delu je bila Ilka odlična. Današnja predstava je odlično izhodišče za jutrišnjo tekmo,˝ poudarja Sopotnik in hkrati dodaja, da v Garmischu danes klasičnega žreba štartnih številk ni bilo, izbrali so jih na sestanku vodij ekip. V ekipi Štuhčeve so si želeli čim nižje štartne številke, ko naj bi bili pogoji, kar se tiče vidljivosti, še malenkost boljši kot sicer. Ilka bo na jutrišnjem smuku štartala s številko 11. Štart smuka bo ob 11:30, dan potem pa bo ob 11:15 še superveleslalomska tekma.   

Rezultati, smuk – uradni trening

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov