Anže Gros odličen peti v finalu šprinta na MOI

19.01.2020

Na mladinskih olimpijskih igrah v Lozani je Anže Gros znova tekel v velikem finalu, šprintersko preizkušnjo je končal na sijajnem 5. mestu.

Anže Gros in Jošt Mulej odlično nastopata na letošnjih MOI © SloSki

Potem, ko je že včeraj naša moška ekipa v Valle de Jouxu prikazala izvrstna nastopa z 8. in 9. mestom v tekaškem krosu, je danes Anže Gros še nadgradil ta dosežek. Skupaj z Joštom Mulejem in Klaro Mali se je brez težav prebil skozi kvalifikacije, bil je enajsti, Mulej in Malijeva sta bila šesta. Žal sta nato oba omenjena izpadla v četrtfinalu, Gros pa je bil iz nastopa v nastop boljši. Po času se je prebil skozi polfinale v veliki finale, kjer je premoč moral priznati le po dvema Švedoma in Norvežanoma, kar je pomenilo končno izvrstno peto mesto!

Prvak je postal Šved Edvin Anger pred bratoma Nikolajem in Aleksandrom Holmböjem iz Norveške. Mulej je po težavah v četrtfinalu zasedel končno 26. mesto, tako kot Malijeva. Prvakinja med dekleti je postala že včerajšnja zmagovalka krosa, domačinka Siri Wigger, Hana Mazi Jamnik pa zaradi težav s hrbtem ni nastopila.

Jutri je na igrah prost dan, v torek sledi preizkušnja na razdalji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov