Zmagovalec Wengna Francoz Clement Noel, do novih točk tudi Štefan Hadalin

19.01.2020

Po odstopu preteklo nedeljo v Adelbodnu se Francoz Clement Noel vrača na slalomske stopničke. V Wengnu je še drugič v tej sezoni stopil na najvišjo. Drugi je bil, že drugič zapored, Norvežan Henrik Kristoffersen, tretji pa Rus Aleksander Horošilov. Za Slovenijo je točke s 26. mestom osvojil Štefan Hadalin, Žan Kranjec pa je odstopil v prvi vožnji.

HadalinŠtefan Hadalin je na slalomski račun vknjižil pet novih točk. (Foto: Gepa)

90. pokal Lauberhoren se je končal s slalomom na katerem je zmagal (prvi je bil že lani) Fancoz Clement Noel, ki v tej sezoni pozna samo dva tipa uvrstitev: stopničke (štirikrat) in odstop (dvakrat). Po osvojitvi zagrebškega naslova Snežnega kralja je slavil še na prestižnem wengenskem slalomu, na uvodu v Leviju je bil drugi, v Madonni di Campiglio pa tretji. Francoz, ki je odprl tekmo, je bil na prvem mestu s prednostjo sedeminšestdesetih stotink zasidran že po prvi vožnji. Tudi v drugo je uspešno odbil vse napade tekmecev in zmagal s prednostjo štiridesetih stotink pred Norvežanom Henrikom Kristoffersnom, ki je bil na drugi poziciji tudi po prvi vožnji. Na tretje mesto se je z devetega prebil 35-letni ruski veteran Aleskander Horošilov za katerega je to letos prva uvrstitev med deseterico.

Naš najboljši slalomist, Štefan Hadalin, je bil po prvi vožnji na trinajstem mestu. V drugo se mu, tako kot že v petek na kombinaciji, znova ni izšlo. Naredil je večjo napako, a se je izognil odstopu in s 26. mestom osvojil pet novih slalomskih točk. ˝Wengen zame ni bil uspešen. Že v petkovi kombinaciji se mi po dobrem smuku v slalomu ni izšlo po pričakovanjih. V današnji prvi vožnji sem sicer naredil nekaj manjših napaka, ampak večina odsekov je bilo dobrih, tako da je bilo tudi izhodišče za drugo vožnjo solidno. Toda,  …, tudi tokrat se mi žal ni izšlo. Sneg je bilo zelo zahteven, napaki je sledila napaka, tudi tista ogromna. Vožnja se je po tej povsem podrla. Nekaj novih točk sem vendarle vknjižil, ampak sem zelo zaostal za lastnimi pričakovanji. Upam, da bo naslednji vikend boljše, ˝ nam je wengensko izkušnjo opisal Hadalin, ki bo naslednjo nedeljo ob Žanu Kranjcu nastopil na še eni slalomski klasiki, v avstrijskem Kitzbühlu.

˝Toplo – hladna izkušnja. Nekaj odsekov je bilo dobrih, nekaj slabih. Na koncu sem žal zahakljal količek in odstopil. Naslednja dva dneva bom doma, nato pa me pred odhodom v Kitzbühel čaka veleslalomski in slalomski trening, ˝ pa nam je po tekmi povedal Žan Kranjec, ki je zadnje slalomske točke svetovnega pokala za 19. mesto osvojil v začetku meseca v Zagrebu.  

Zvočne izjave:
>>> Štefan Hadalin
>>> Žan Kranjec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov