Ilki Štuhec drugo mesto v kategoriji športnica leta 2019!

17.12.2019

Danes zvečer so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani podelili nagrade najboljšim slovenskim športnicam in športnikom v letu 2019.  Med športnicami je drugo mesto osvojila Ilka Štuhec. Naša smučarka šampionka je slovensko športno javnost februarja razveselila z drugim zaporednim naslovom svetovne prvakinje v smuku, pred nesrečno poškodbo v Crans Montani pa je štirikrat stala tudi na stopničkah tekem za svetovni pokal, od tega dvakrat na najvišji.   

Ilka
Ilka Štuhec, smukaška svetovna prvakinja 2019. (Foto: Gepa) 

Priznanja najboljšim športnikom, športnicam ter ekipam že od leta 1992 podeljuje Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Na tradicionalni decembrski prireditvi je prestižno nagrado za drugo mesto iz rok kuharske mojstrice Ane Roš v Ilkinem imenu prevzel njen odvetnik in zastopnik za Slovenijo, Blaž Tomažin Bolcar. Ilka, ki je naslov slovenske športnice leta prejela leta 2017, se je novinarjem za podeljeno drugo nagrado zahvalila prek video sporočila iz Švice, kjer se pripravlja za naslednje tekme svetovnega pokala, ki jo ta konec tedna čakajo v francoskem Val d´Iseru.

Naslov športnice leta po izboru DŠNS je že drugo leto zapored pripadel športni plezalki Janji Garbret, naslov športnika leta pa je bil prvič podeljen kolesarju Primožu Rogliču. Za najboljšo ekipo je bila razglašena moška odbojkarska reprezentanca.

Čestitke Ilki ter vsem ostalim nagrajenkam in nagrajencem!  

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov