Smučarski in smukaški prvenec Ledecke, Ilka Štuhec sedemnajsta

06.12.2019

Ilka Štuhec je na uvodnem smuku sezone za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu zasedla sedemnajsto mesto s katerim pa ni najbolj zadovoljna, saj se dobro zaveda, da je sposobna precej več. Prvič v karieri je na tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju zmagala Čehinja Ester Ledecka. Drugouvrščena Švicarka Corinne Suter je za Ledecko zaostala 35 stotink, še 10 stotink počasnejša pa je bila Avstrijka Stephanie Venier na tretjem mestu. Dekleta jutri čaka še en smuk, v nedeljo pa se bodo pomerile v superveleslalomu.

IlkaIIlka Štuhec je na prvem smuku sezone zasedla sedemnajsto mesto. (Foto: Gepa)

Organizatorji prvega ženskega smuka so zaradi močnega sneženja in premehke podlage štart smuka prestavili za eno uro, progo pa skrajšali. Ilka Štuhec je štartala kot trinajsta. Ob prihodu v cilj je zasedla deseto mesto, do konca pa jo je prehitelo še sedem smukačic, tako da je na prvi tekmi po povratku zasedla solidno sedemnajsto mesto. In kaj pravi Ilka? ˝V bistvu se ne strinjam ravno najbolj, da je sedemnajsto mesto dobra uvrstitev, zato ker vem česa sem sposobna. Danes nisem odsmučala tako kot bi morala oziroma tako kot znam. Na dveh ključnih delih nisem bila dovolj napadalna, posledično sem izgubila hitrost. Vsekakor bom jutri to popravila! Vem, da lahko odsmučam bistveno boljše. Če bom sproščena, je možno marsikaj …˝ napoveduje naša šampionka.

Prvi smuk sezone je nekoliko presenetljivo dobila Čehinja Ester Ledecka, ki je bila doslej na smučarskih tekmah za svetovni pokal med deseterico le trikrat, od tega dvakrat prav v Lake Louisu (lani deseta in predlani sedma). 24-letni članici Dukle iz Liberca, ki je sicer prvo ime ženskega dela svetovnega pokala v alpskem deskanju, kanadsko prizorišče očitno še kako ustreza. Popularni ˝STR˝, v cilju ji je med prvimi čestitala prav naša Ilka Štuhec, sta na stopničkah družbo delali Švicarka Corinne Suter (2. mesto) in Avstrijka Stephanie Venier (3. mesto). Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je dobila oba uradna treninga je tekmo končala na enajstem mestu  med sedeminštiridesetimi uvrščenimi smučarkami.

Jutri bo v Lake Louisu na sporedu še en smuk, v nedeljo pa se bodo smučarke pomerile še v superveleslalomu.

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov