Dekleta pred treningi v Argentini

09.08.2019


Del naše ženske reprezentance za svetovni pokal se je danes zbral v prostorih sponzorja Medex v Ljubljani. Peterica deklet, Ana Bucik, Maruša Ferk, Tina Robnik, Meta Hrovat in Neja Dvornik ima za seboj že kar nekaj kondicijskih priprav, po uvodnih zavojih na snegu v Švici pa se kmalu odpravlja na južno poloblo, v stalno postojanko Ushuaio v Argentini. Dekleta se bodo na pot odpravila v ponedeljek in sicer pod vodstvom novega trenerja Janeza Slivnika.Janez Slivnik, odgovorni trener ženskih reprezentanc
Ekipo smo sestavili v začetku maja. Nekaj stvari je novih, tudi kondicijo smo zapeljali nekoliko drugače, tako da punce niso več toliko na skupinskih treningih, ampak so delale doma. Mislim, da se je to zaenkrat pokazalo kot dobro. Vsaka sprememba prinese v ekipo nekaj novega. Sigurno je veliko stvari drugačnih, kar bodo lahko povedala dekleta. Vodil sem že toliko ekip, da imam svoj sistem. Če lahko ocenim prvi trening, ki je bil nekako spoznaven, so punce lahko videle v katero smer bomo šli. V nedeljo smo prišli domov iz Saas Feeja, kjer smo imeli en teden na voljo super pogoje, kar smo izkoristili tako, da smo prišli ''noter'' po dveh mesecih brez snega, tako da bomo lahko v Argentini lahko začeli normalno trenirati. Mislim, da so se stvari premaknile v tisto smer, v katero se morajo. Ekipa je zadihala skupaj, ne vidim nobenih težav, mislim, da smo imeli dober start in še bolje bo.

Ana Mali, kineziologinja
Delala sem v različnih športih, večinoma v moških ekipnih. Od nogometa do ameriškega nogometa pa do ragbija. Pot me je peljala preko Amerike, Velike Britanije in Norveške oziroma Skandinavije, na koncu sem bila v Bahrainu, zdaj pa sem prišla nazaj v Slovenijo. Zdaj sem tu s puncami, ki so super, delo me veseli. Je nek izziv, ki je dober.

Ana Bucik
Sigurno se čuti sprememba v ekipi, je neka nova energija in nove ideje. Mislim, da sem po lanski sezoni to res rabila. Zaenkrat delujemo zelo dobro, na treningih smo delavni, se pa popoldne znamo tudi sprostiti, kar se mi zdi pomembno, da se ohrani dobra energija v ekipi. Kar se mene tiče ostajam pri slalomu, veleslalomu in kombinaciji. Zdaj dajemo poudarke na vse, predvsem pa na tehniko.

Maruša Ferk
Ja, sem najstarejša v ekipi eden mora biti. Čeprav je med nekaterimi tudi več kot deset let razlike, se dobro razumemo. Smo sotekmovalke, z nekaterimi dlje, z Nejo pa bom letos prvič skozi celo sezono. Nihče se nikogar ne boji, pomagamo si in sodelujemo.

Tina Robnik
Sigurno je dobro, ko končno lahko treniraš brez bolečin in da lahko od sebe daješ maksimum. Zelo sem vesela, da se je zadeva končno v redu sanirala.

Meta Hrovat
Nisem še čisto brez težav, še vseeno jih je nekaj. Moram pa reči, da iščem pametne rešitve in da mi to uspeva. Mislim, da bom s temi prilagoditvami in s stvarmi, ki jih poskušam v smučarskem čevlju, lahko normalno opravila s pripravljalnim obdobjem in potem s sezono.

Neja Dvornik
V ekipi se počutim zelo dobro, sprememba mi dobro dene. Drugače sem pa z ekipo opravila nekaj treningov že lani, tako da ni vse čisto na novo. Sigurno pa to, da sem v ekipi, pomeni, da bom lahko napredovala. Punce, ki so že dlje časa v svetovnem pokalu, mi bodo lahko pomagale, da bom šla lažje v sezono.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov