DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Slovenski orli bronasti na Holmenkollnu!

05.03.2011


Oslo - Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Robi Kranjec so na ekipni tekmi na veliki skakalnici na 48. svetovnem prvenstvu osvojili bronasto odličje! Premagali so jih le svetovni prvaki Avstrijci in domačini Norvežani.

Po Oberstdorfu 2005 slovenski orli znova slavijo! Takrat je prišlo bronasto odličje na srednji napravi in zlato Roka Benkoviča na isti napravi, tokrat pa je prišla še prva medalja na veliki skakalnici na ekipni tekmi. Od tiste ekipe je bil danes v ekipi le Jernej Damjan, ki je kot prvi napovedal slovenski skok na stopničke. Tekma, zelo težka zaradi spremenljivih vetrovnih razmer, se je za naše začela slabo, saj je Peter Prevc kot prvi naš skočil "le" 109 metrov. Že naslednji naš, Jurij Tepeš, je bil precej boljši, a Slovenija je še vedno zasedala sedmo mesto. Preobrat je sledil po tretji seriji. Jernej Damjan je zajadral v dno skakalnice, pristal pri 127.5 metrih in naši so se vzpeli na lestvici. Eksplozija pa v četrti skupini skakalcev v prvi seriji, ko je Robi Kranjec naredil izvrsten skok, temu je piko na i dodal še rahel vzgonski veter (v primerjavi z nekaterimi drugimi skakalci) in Robi je zajadral do 136 metrov. To je pomenilo suvereno vodstvo, ki ga je Slovenija držala vse do skoka predzadnjega v prvi seriji, Norvežana Toma Hildeja. Slednji je skočil dovolj za novo srebro za Andersa Jacobsena, Andersa Bardala in prvič še Johana Remna Evensena. Zlato so pričakovano osvojili Avstrijci, kjer se sedaj Gregor Schlierenzauer in Thomas Morgenstern ponašata s tremi zlatimi medaljami na tem prvenstvu. Po dve sta po zaslugi ekipnih tekem osvojila še Martin Koch in Andreas Kofler, ki je danes Avstrijo po dveh slabših skokih vrnil v boj za zlato. Na veselje vseh nas je danes obveljala le prva serija, saj so bili pogoji izjemno težki in tako je to tudi uradno pomenilo bron za slovenske orle na smučeh!

48. svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah se tako za Slovenijo končuje fenomenalno, z bronasto medaljo na ekipni tekmi. S tem je Slovenija osvojila drugo medaljo na tem prvenstvu, še drugi bron po Petri Majdič v sprintu.

Slovenski orli se v domovino vračajo jutri okrog 11.45 ure, podelitev medalj v Oslu pa bo danes okrog 19.30 ure pred 100.000 glavo množico!


Na sliki: Robi Kranjec (c) GEPA

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov