DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Predstavitev smučarjev skakalcev in skakalk pred sezono 2017/18

14.11.2017

V prostorih generalnega sponzorja slovenskih nordijskih reprezentanc, podjetja Gorenje d. d., se je danes tradicionalno pred začetkom sezone svetovnega pokala predstavila naša reprezentanca. Pred javnost so stopili smučarji skakalci in skakalke, nordijski kombinatorci ter tekači in tekačice na smučeh.

Zbrane so najprej nagovorili predstavniki Smučarske zveze Slovenije, nato so besedo dobili še skakalci in skakalke. Direktor SZS, dr. Franci Petek, se je ob koncu v imenu celotne zveze zahvalil Evi Logar, ki je končala svojo kariero in ji v ta namen izročil tudi simbolični šopek rož.


.: FOTOGALERIJA :.


Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič

Pol leta je obdobje, ki je lahko dolgo. Nam je bilo dolgo, ko nismo bili v ospredju, ko nismo bili v takšnem interesu javnosti, kot bomo zdaj pozimi. Drugi športi so imeli velike uspehe, lahko jim le čestitamo s košarkarsko reprezentanco na čelu. Ti športi so nas potisnili malce na stran, kar nam je tudi odgovarjalo, da smo lahko v miru načrtovali in izvajali program, ki smo si ga po Planici tudi zadali.

O glavnih ciljih bodo več povedali tekmovalci osebno. Jaz lahko rečem, da smo strokovni del programa, tistega, ki se tiče vodstva SZS izpeljali v celoti. Kar bi želel povedati celotni javnosti je, da smo rešili dolg, ki nam je visel za vratom od podjetja Tehnik d.o.o. v povezavi s kranjsko skakalnico. Skakalnica oz. papirji so zdaj končno urejeni kot morajo biti. Prvi skoki, ki smo jih uspeli izvesti na ledeni smučini so bili izvedeni v prejšnjem tednu.

Druga stvar, ki smo si jo zadali in izvršili je obnova manjših objektov po celi Sloveniji. Gre za 15 občin. Na tem mestu bi se rad zahvalil Fundaciji za šport in občinskim svetom in županom občin v katerih se nahajajo skakalnice. Zahvalil bi se jim za njihovo pomoč, da so imeli razumevanje in so priskočili tudi z materialno pomočjo nasproti. Skakalnice smo tako lahko obnovili s plastiko, kar se mi zdi izredno pomembno. Tam se rojevajo bodoči skakalci, letalci. Brez te obnove vseh objektov bi verjetno tudi v Planici gledali precej manj uspešnih slovenskih skakalcev in letalcev.

Tretja stvar je, da smo skupaj z OK Planica in SZS dosegli odločitev, da polovico dobička, ki ga Planica ustvari z vsakoletno organizacijo tekme svetovnega pokala namenimo klubom. Letos smo tako namenili preko 100.000 evrov klubom. Izvedli smo anketo, kaj si klubi za ta denar želijo. Na prvem mestu so seveda vozila, do katerih pridejo bolj težko, oprema, plačilo trenerjev in program, ki ga izvajajo. Ta stvar je zaživela. V naslednjem tednu bomo klubom že izročili prva vozila. Mislim, da bomo klubom v veliko pomoč. Poudariti je potrebno, da gre torej od vsake karte del vsote za to pomoč. Tisti, ki hodimo v Planico, neposredno pomagajo tudi vsem našim klubom. Gre za velik korak naprej. Kot SZS imamo odnos do klubov, do svojih ustanoviteljev, do matičnih celic v katerih se rojevajo bodoči športniki in športnice. In na koncu še zahvala vsem sponzorjem, ki so nam ostali zvesti tudi v prihajajočem obdobju! Skupaj si želimo najboljših rezultatov.

Direktor Smučarske zveze Slovenije, dr. Franci Petek

Veliko je bilo povedanega, zato bi se obrnil kar na tekmovalce in tekmovalke. Vem, da je to najbolj vznemerljiv del sezone – pred njenim začetkom. Vsi komaj čakate prve tekme, to je res lep občutek. Enostavno bi vam rad zaželel vso srečo, čim boljše nastope. Ne obupujte preveč, ko ne gre po načrtih. Vsi, ki vas spremljamo, bomo navijali z vami in za vas. Srečno!

Glavni trener slovenske A reprezentance v smučarskih skokih, Goran Janus

V primerjavi z lanskim letom smo naredili kar precej sprememb pri pripravi na novo sezono. Predvsem smo v ritmu, kar je zelo dobrodošlo. Vseskozi smo bili v zadnjem času v stiku z Vislo, če bi tja šli en dan prej še na trening, vendar ne bomo šlo. Tja odhajamo normalno, v četrtek. Zadnje dni smo trenirali v Kranju na ledeni smučini in ob tej priliki bi se zahvalil gospodu Jasniču. Imeli smo prepotreben mir čez celo poletje. Tudi s finančnega vidika je bilo vse urejeno, v pisarni prav tako pod vodstvom Tomaža Verdnika. Zdaj smo na potezi mi. Želja za Vislo je miren in sproščen začetek sezone.

Timi Zajc

Ne razmišljam o tem, da sem poletni državni prvak. To je bila nagrada za dobre skoke, tako kot tudi uvrstitev v ekipo za svetovni pokal. Vesel sem tega. Mislim, da sem formo s poletja dobro prenesel tudi na ledeno smučino. Zadovoljen sem tudi z opremo in ostalimi detajli, ki so pomembni za dober rezultat. Mirno odhajam v Vislo, kjer še nikoli nisem skakal.

Tilen Bartol

Prvi cilj je bil, da začnem sezono svetovnega pokala in uspelo mi je. Preko celega poletja sem bil zraven, dobro sem skakal in sem si zagotovil mesto v ekipi že od začetka. Rad bi ga obdržal do konca sezone. Poleti sem skakal v celinskem pokalu, vseskozi sem bil med najboljšimi. Na ledeni smučini sem se zelo dobro znašel, lahko grem samozavestno na prve tekme in potem bomo videli, kaj to pomeni.

Anže Lanišek

Upam, da odskačem tekmi v Zakopanah in grem na to na hitro na krajši porodniški oddih (o. p. januarja pričakuje prvorojenca). Sicer pa smo v zadnjem obdobju na skakalnici pilili le še podrobnosti. Poletna sezona je bila pri meni zelo dobra. Veliko skokov na ledeni smučini je za nami, vse zahvale gredo za to delavcem, ki so nam to omogočili. Morda bi si želeli le več treningov na snegu, upam da kmalu tudi v Planici.

Robert Kranjec

Po poškodbi je bilo največ potrebno delati na eksplozivnosti in na ohranjanju mehkobe, ker sem v obdobju rehabilitacije veliko časa preživel v fitnesu. V meni se je nabralo veliko enakih gibov, kar je bilo potrebno presekati. Vesel sem veliko tekem v poletih, svetovnega prvenstva in olimpijskih iger, a do tja je še daleč. Potrebno je najprej opraviti s prvimi tekmami in nato stopnjevati formo.

Peter Prevc

Z opremo sem zadovoljen. Počasi sem vse sestavil skupaj. Doboro je, da je že pred tekmo izbrano, kaj se bo na tekmi nosilo in kaj bo dobro funkcioniralo. Večjih sprememb, glede na to, da se sezona začne en teden prej, nisem občutil. To je delo trenerjev, oni načrtujejo kako in kaj bomo trenirali. Ko je potrebno iti, smo pripravljeni.

Anže Semenič

Na vsaki tekmi si želim biti v ekipi, želim biti redni dobitnik točk svetovnega pokala. To je glavni cilj. Moj cilj sezone je nastopiti na nedeljski tekmi v Planici. Na začetku priprav na ledeni smučini v Oberstdorfu sem imel nekaj težav, a v Kranju smo stvari postavili na pravo mesto. V Vislo grem z optimizmom, upam, da pokažem to, kar sem kazal poleti.

Jurij Tepeš

Največ pozornosti zdaj posvečamo skokom v Kranju na ledeni smučini. Jaz sem poleti imel največ težav s konstantnostjo. Na skakalnici mi ni uspevalo, kot bi si želel. Mislim, da smo v zadnjih dveh mesecih naredili kar nekaj napredka na skakalnici, a videli bomo, kam me to prinese v absolutni konkurenci. Treniral sem zelo podobno kot ostali reprezentanti. Vem, da če dobim veliko mišic, izgubim svoje občutke in se ne najdem na skakalnici. Potrebno je najti pravilno ravnotežje. Ni vse v tem, koliko si močan, potrebno je vedeti kakšen je izkoristek le te.

Glavni trener ženske reprezentance v smučarskih skokih, Sten Baloh

V letošnji sezoni nas čaka nekaj novosti, kar pomeni, da gredo ženski skoki v pravo smer. Imamo dve ekipni tekmi, kar bo prvič v zgodovini. Upamo, da bomo na naslednjem svetovnem prvenstvu in olimpijskih igrah tako imeli ne samo eno, ampak dve tekmi. Ljubno je naša domača tekma. To kar je za fante Planica, je za nas Ljubno. Želimo se pokazati v najlepši luči. Olimpijske igre pa so tako enkrat na štiri leta. Takrat moraš izkoristiti vse potenciale, ki jih imaš. Ne glede na to, da so letos olimpijske igre, priprave začnemo v maju in potekajo čez celo leto. Do olimpijskih iger je potrebno priti, prej je veliko tekem, ki bodo pokazale kje smo in kaj moramo še postoriti. Začnemo 1. decembra, olimpijske igre pa so 12. februarja. Vmes bo torej veliko dogajanja.

Nika Križnar

Na začetku poletja nisem najbolje funkcionirala, a stvari so se stopnjevale na bolje in se še. Iz tekme v tekmo se je videl napredek. Tudi na treningu v Oberstdorfu na ledeni smučini se je to opazilo, poleg tega smo lahko trenirali v miru. Zdaj treniramo v Kranju, zato zahvala vsem, ki so pomagali pripraviti smučino. Moji skoki se stopnjujejo, vidim napredek in pričakujem dober začetek v sezono. Upam, da bom vseskozi stopnjevala nastope in tako bom najbolj vesela ob koncu sezone.

Maja Vtič

Skokov na snegu niti nimamo, trenirali smo le na ledeni smučini. Želim si, da bi se to lahko čim prej spremenilo, da se prestavimo na sneg in da se začne tekmovalni ritem. Letos so pričakovanja velika. Slovenke že dlje časa veljamo za močno ekipo in upam, da bomo to letos pokazale tudi na ekipnih tekmah, ki bodo na sporedu. Mislim, da se teh tekem vse veselimo. To bo nekaj novega, komaj čakamo!

Ema Klinec

Sezona je polna vrhuncev. Jaz se na vsako pripravljam po svojih najboljših močeh. Grem iz tekme v tekmo. Prepustila se bom sezoni, da me vodi tja, kamor si želim priti.

Špela Rogelj

Smuči sem zamenjala že poleti, tako kot dres. Iščemo še detajle. Nove smuči so že prišle, žal snega še ni in jih bom zato bolje testirala kasneje. A opremi že zdaj zaupam, tako da se lahko ukvarjam s tehniko in detajli, ki se morajo poklopiti na tekmi. Razlika med treningom na ledeni smučini in pristankom na plastiki ali snegu je predvsem v tem, da je malce bolj mrzlo, vlaga je drugačna in zato se tudi oprema obnaša malce drugače. Ledene smučine so bolje pripravljene, tako kot tudi smuči za njih in zato so tudi hitrosti višje. To sta bistveni razliki. Svetovni pokal se bo res začel v Lillehammerju, kjer sem zmagala, a to se je zgodilo, kot tudi kasnejši rezultati. Moram gledati in tudi gledam naprej, tu kjer sem zdaj. Spomini na zmago se včasih prikradejo, a to so le še lepi spomini.

Katja Požun

Letos sem s treningi začela malce pred ostalimi puncami, da sem še bolje ojačala hrbet, ki mi je povzročal težave lani. Temu sem namenila več pozornosti. Letos grem bolj optimistično v sezono kot lani. Se je že zelo veselim, komaj čakam 1. december, da se začne. Po dveh tednih premora smo v Kranju prvič znova skakali na ledeni smučini. Mislim, da mi je šlo kar dobro, bolj sem se sprostila, smučina tu mi je pozimi bolj všeč kot poleti.

Urša Bogataj

Tri tedne nazaj smo prvič skakali v Oberstdorfu na ledeni smučini. S skoki sem bila zadvoljna, upam, da to prenesem tudi na tekme. Zdaj si ta nivo želim zadržati in še kaj dodati, nato pa upam, da nastopim na olimpijskih igrah, tako kot vsaka tekmovalka. A grem lepo tekmo za tekmo in na koncu se bo pokazalo kako in kaj.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov