Na tekmi s skupinskim štartom premoč Gregorinove in Bauerja

03.01.2010

Na tekmi s skupinskim štartom je bila praktično brez konkurence naša najboljša biatlonka Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) med članicami, Klemen Bauer (SK Ihan) pa si je med člani že pred zaključkom tekme priboril lepo prednost, ki jo je ohranil vse do cilja.

Gregorinova je bila nepremagljiva praktično od štarta do cilja in čeprav je na zadnjih dveh stoječih streljanjih pustila nepodrto po eno tarčo, je s prednostjo minute in 24 sekund za seboj pustila drugouvrščeno Tadejo Brankovič Likozar (1,0,2,0) in za minuto in pol našo najboljšo strelko Dijano Ravnikar na tretjem mestu. Ta se tudi tokrat ni pustila zmesti na strelišču, saj je strelski del vsakokrat opravila z odliko (0,0,0,0).

"Državno prvenstvo je le državno prvenstvo, pa čeprav ga včasih dojemamo bolj kot dobro trening tekmo. Kot kaže rezultat, sem tekaško še vedno močna in to bom poskusila dokazati tudi na prihajajočih tekmah svetovnega pokala. V Oberhofu še nimam rezultata med najboljšo deseterico, zato si bom letos prizadevala, da popravim to statistiko. Med prazniki sem se posvečala predvsem treningu teka, pa tudi strelsko postajam stoje vedno bolj stabilna," je ob osvojitvi naslova državne prvakinje razmišljala Teja Gregorin.

Pri moških je po prvem streljanju sicer povedel Janez Marič, ki pa je moral že po drugem obisku strelišča prepustiti mesto vodilnega Klemnu Bauerju. Ta si je do cilja nabral le tri zgrešene strele (1,0,1,1) in 22 sekund prednosti pred Maričem, ki je bil na strelišču neuspešen štirikrat (1,2,1,0). Tretje mesto je šlo v Logatec njunemu reprezentančnemu kolegu Vasji Rupniku (1,1,2,3).

"Na ta način sem se Mariču nekoliko oddolžil za poraz na tekmi mešanih štafet pred dnevi," se je po prihodu v cilj nasmehnil Bauer. "V zadnjih dnevih sem poskušal med treningi biti čimbolj sproščen. Veliko sem razmišljal o prihodnjih tekmah in se na ta način še bolje pripraviti na njih. Upam, da sem ohranil visok tekaški nivo, ki mi lahko mogoči tudi vrhunske rezultate. Ker tudi sam iz Oberhofa še ne beležim kakšnega blestečega rezultata, se bom potrudil, da bo v prihodnjem tednu temu drugače."

V ponedeljek odhaja reprezentanca že na pot proti nemškemu biatlonskemu središču Oberhof, kjer bodo od srede, 6. januarja do nedelje, 10. januarja potekali naslednji biatlonski boji za točke svetovnega pokala.


Fotogalerija: 03.01.2010, državno prvenstvo

[foto: Tomaš Šušteršič]

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov