DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Kranjec ubranil državni naslov

10.10.2009

Kranj - Triglavan Robi Kranjec je v deževnem Kranju ubranil naslov državnega prvaka. Srebro je osvojil mladinski reprezentant iz Zagorja, Dejan Judež, bron pa si je z odličnim finalnim skokom priboril Ilirijan Jernej Damjan. Tik za najboljšimi so zaostali Primož Pikl (SSK Ljubtno BTC), Peter Prevc (SK Triglav) in Jure Šinkovec (SSK Costella Ilirija). Pri dekletih se je naslova državne prvakinje razveselila Eva Logar iz Zabrdja.

Na sliki: Zmagovalci (c) sloski.si 

Judež izkoristil dobre pogoje 

Leteči Robi Kranjec je odlično poletno sezono še enkrat več okronal v Kranju, kjer je v Bauhenku osvojil naslov državnega prvaka. Po prvi seriji mu je bil za petami mladinski reprezentant Dejan Judež, ki je izkoristil odlične pogoje na skakalnici ob njegovem skoku. Na tretjem mestu se je nahajal še en A reprezentant, Robi Hrgota, ki pa je že zaostajal preko deset točk za vodilnima.

Damjan z odličnim skokom na stopničke 

V finalu najboljše trideseterice je vrh prvi resneje napadel novopečeni A reprezentant Peter Prevc, ki je pristal pri 109.5 metrih in napredoval iz sedmega mesta na končno peto. Že takoj za njim je še dlje skočil Jernej Damjan - s 111 metri se je povzpel kar do tretjega mesta. Napada Damjana najprej ni mogel odbiti njegov klubski kolega Jure Šinkovec, ki je bil na koncu šesti. Za Šinkovcem je bil proti Damjanu nemočen tudi Primož Pikl, kot četrti po prvem skoku. S 109.5 metri je zaostal točko za Damjanom. Največ pa je v finalu izgubil tretji s prve serije, Hrgota. S skokom dolgim 107 metrov je bil pač prekratek za odlične kolege v finalu in je končal na osmem mestu. Brez težav pa je napad Damjana odbil Dejan Judež, ki je dodal še pol metra in v finalu pristal pri 111.5 metrih, ter tako več kot zanesljivo prevzel vodstvo. Na vrhu je bil le še vodilni Kranjec, ki pa je deklasiral tekmece s skokom dneva, 114.5 metrov. Končna prednost pred mladinskim prvakom Judežom je znašala 9,2 točk. 

Naslov Logarjeve pričakovan 

Nekaj sto gledalcev, ki so stali pod dežniki, je lahko videlo tudi državno prvenstvo deklet. Prepričljivo in pričakovano je slavila Eva Logar pred Špelo Rogelj iz Ilirije in Barbaro Klinec iz Alpine, ki si je medaljo priborila z odličnim finalnim skokom.

Peterka ponovno zlat

Ob peti obletnici skakalnice v Bauhenku so se popoldne skakalci pomerili še za ekipni naslov. Pričakovano so slavili domači skakalci. Prva ekipa Triglava v postavi Robi Kranjec, Primož Peterka, Peter Prevc in Jaka Oblak so zbrali 991,7 točk in ugnali odlične Zagorjane na drugem mestu. Primož Roglič, Miran Zupančič, Dejan Judež in Andraž Pograjc so srebro prvi ekipi Ilirije odnesli pred nosom, za 2,6 točk. Bronasto ekipo so sestavljali Rok Mandl, Jure Šinkovec, Matic Kramaršič in Jernej Damjan.  

Rezultati

Člani
1. Robi Kranjec (SK Triglav Kranj) 283,5 točk 
2. Dejan Judež (SK Zagorje) 274,3 točk
3. Jernej Damjan (SSK Costella Ilirija) 258,8 točk
4. Primož Pikl (SSK Ljubno BTC) 257,8 točk
5. Peter Prevc (SK Triglav Kranj) 255,8 točk
6. Jure Šinkovec (SSK Costella Ilirija) 254,2 točk
----------------------------------------------
Podrobni rezultati >>> 

Dekleta absolutno
1. Eva Logar (ŠD Zabrdje) 226,2 točk
2. Špela Rogelj (SSK Costella Ilirija) 206,5 točk
3. Barbara Klinec (SSK Alpina Žiri) 204,8 točk
-------------------------------------------------------
Podrobni rezultati >>> 

Člani ekipno
1. SK Triglav Kranj I 991,7 točk
(Kranjec, Peterka, Prevc, Oblak)
2. SK Zagorje 966,8 točk
(Roglič, Zupančič, Judež, Pograjc)
3. SSK Costella Ilirija I 964,2 točk
(Mandl, Šinkovec, Kramaršič, Damjan J.)
4. NSK Tržič-Trifix 929,5 točk
5. SK Triglav Kranj II 919,9 točk
6. SSK Ljubno BTC 867,6 točk
-----------------------------------------------------
Podrobni rezultati >>> 

Na sliki: Zmagovalke (c) sloski.si 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov