DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Rogljevi kvalifikacije, Vtičevi rekord v Zau

21.01.2016

Prenovljena skakalnica v Zau bo letos doživela premiero pod reflektorji [foto: Sten Baloh]

Karavana svetovnega pokala smučark skakalk se je med tednom iz japonskega Sappora preselila v Zao, kjer jih ta konec tedna čakata novi tekmi svetovnega pokala. Kvalifikacije pred prvo tekmo je na prenovljeni skakalnici v Zau dobila Špela Rogelj.

Slovenska skakalka je za zmago v kvalifikacijah prikazala skok dolg 93 metrov za katerega je prejela 103,2 točk. Drugo mesto je z enako dolgim skokom zasedla Francozinja Julia Clair, ki je zbrala 101 točko. Tretja je bila z meter krajšim skokom Italijanka Elena Runggaldier, ki je zbrala še pol točke manj od Francozinje. Pri 92 metrih je pristala tudi Urša Bogataj, ki je z zbirom 98,7 točk osvojila 5. mesto. Zanesljiva je bila tudi Katja Požun, ki je pristala pri 84 metrih in zbrala 84,8 točk, med kvalifikantkami pa je bila na 18. mestu.

Najdlje Slovenka, ne Japonka

Najdaljša med elitno deseterico je bila Maja Vtič, ki je pristala pri točno 100 metrih in s tem postavila tudi nov rekord naprave v Zau. Sara Takanaši je z nižjega naleta pristala pri 97 metrih, Ema Klinec pa je kot prva od elitne deseterice pristala pri 94,5 metrih, kar je bila sedma daljava.

V dveh serijah za trening je najboljšo oceno obakrat imela Takanašijeva, ki je pristala pi 91,5 in 99 metrih. V prvi seriji je bila sicer najdaljša Clairova s 96 metri. Od naših so v prvi seriji po 91 metrov skočile Bogatajeva, Rogljeva in Klinčeva, v drugi je bila s 94,5 metri za odtenek od reprezentančnih kolegic boljša Klinčeva.

Dekleta so v Zao sicer pripotovala brez večjih težav. Torkov snežni metež jih je obšel, tako da so z avtobusom in letalom iz Hokkaida na otok Honšu prispeli brez težav. Prireditelji drugih dveh tekem svetovnega pokala na daljnem vzhodu so dekletom prijetno dobrodošlico izrazili s prijetnim druženjem in spoznavanjem domačih samurajev.

Jutri bo tekma na sporedu ob 9. uri zjutaj po slovenskem in ob 17. uri po lokalnem času.


Rezultati - Svetovni pokal .: Zao :. Trening in kvalifikacije


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov