Slovenci brez točk na prvem superveleslalomu v Bormiu

29.12.2021

Prvi od dveh superveleslalomov v Bormiu se je žal končal brez slovenskega rezultatskega uspeha. Trije slovenski smučarji Miha Hrobat, Martin Čater in Boštjan Kline so žal ostali brez novih točk svetovnega pokala.

Martin Čater. Foto: Gepa

Slovenci v superveleslalomu zaenkrat nastopajo z visokimi startnimi številkami. Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat so tako nastopili s številkami 44, 48 in 52. Na progo Stelvio se je prvi podal Čater, ki je bil na koncu tudi najbolje uvrščeni Slovenec. V težkih razmerah, ko proga ni več dopuščala visokih uvrstitev, je zasedel 41. mesto z zaostankom +3,31. Včeraj najboljši Slovenec Hrobat je končal kot 45. (+3,53), Boštjan Kline pa je zasedel 52. mesto (+4,02).

Premočno je zmagal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je za trenutek izkoristil boljše vidljivostne razmere. Napadlno se je lotil proge in takrat vodilnega Avstrijca Vincenta Kriechmayrja prehitel za 85 stotink. Astrijec je na koncu končal kot tretji, saj  se je s številko 25 presenetljivo na drugo mesto zavihtel še en Avstrijec Raphael Haaser, ki je zaostal 72 stotink.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: "Danes žal manj uspešen dan, slabi rezultati. Tudi fantje niso smučali uredu. Je pa res, da so bile razmere z zadnjimi številkami zelo težavne oziroma skoraj nemogoče. Razen Francoz Cyprian Sarrazain nihče ni več uspel prismučati med trideset. Začel je pihati močan veter in odjuga v spodnjem delu sta botrovala k velikim zaostankom v tem delu.Ne iščemo izgovorov v tem, jutri je nov dan. Fantje bodo morali v svoje vožnje vložiti več rizika in potem upati, da bodo razmere pri njihovih številka še dopuščale uvrstitev v točke."


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov