Miha Dovžan in Klara Vindišar državna prvaka v sprintu

26.12.2021

Na Pokljuki je danes potekal prvi dan tekmovanj za državno prvenstvo. V sprintu sta naslov med člani osvojila Miha Dovžan in Klara Vindišar.

Najboljši trije fantje v sprintu. Foto: Sloski

Na Pokljuki so biatlonci in biatlonke izkoristili kratek premor med tekmami svetovnega pokala zato, da so se med seboj pomerili v borbi za državne naslove. Fantje so tekmovali na progi dolgi 7,5-kilometra, ženska preizkušnja je bila kilometer in pol krajša. Pri fantih je do naslova prišel letos najbolj konstanten slovenski tekmovalec Miha Dovžan ŠD Gorje, ki je zgrešil zgolj en strel leže. Dovžan je za 16,5 sekund prehitel Klemena Bauerja SK Ihan, ki je moral v tri kazenske kroge (1,2). Tretje mesto si je s 100-odstotnim streljanjem priboril član TSK Triglav Kranj Alex Cisar, ki pa je za zmagovalcem zaostal za 28,5 sekunde.

Pri dekletih je šel članski naslov v roke izjemno talentirani Klari Vindišar ŠD Gorje. V izjemno napetem dvoboju je Vindišarjeva za vsega 3,3 sekunde prehitela vrstnico Leno Repinc SD Bohinj. Obe tekmovalki sta morali v dva kazenska kroga, Vindišarjeva je po 1x zgrešila na obeh postankih, Repinčeva pa dvakrat stoje. Odločale so malenkosti, naslov pa je šel v roke Vindišarjevi. Živa Klemenčič TSK Triglav KRanj je bila nenatančna 4x (1,3) in je zaostala 29,2 sekunde na tretjem mestu.

Najboljše tri med mladinkami. Foto: Sloski

Za državne naslove so se pomerili tudi v drugih kategorijah, rezultate pa si lahko ogledate v priponki.


Uradni rezultati

Točkovanje v pokalu

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov