IBU junior: Toni Vidmar in Živa Klemenčič do 6. mesta na super sprintu, odlična nastopa mešanih štafet

20.12.2021

V petek in soboto so se mladi biatlonci na IBU junior pokalu v Martellu pomerili še na tekmi mešanih štafet, posamični mešani štafeti in v super sprintu. Slovenski biatlonci so prikazali nekaj izjemnih nastopov, najbolj pa sta se izkazala Toni Vidmar in Živa Klemenčič.

Živa Klemenčič je zelo dobro nastopala v Martellu. Foto Sloski

Petek je bil rezerviran ta tekmovanja v mešanih štafetah. Najprej je bila na sporedu klasična mešana štafeta, za Slovenijo pa so nastopili Živa Klemenčič, Kaja Zorč, Pavel Trojer in Toni Vidmar. Slovenski ekipi se je nastop malce ponesrečil, saj sta Zorčeva in Trojer preveč grešila v streljanju stoje. Zorčeva je morala v tri kazenske kroge, Trojer pa v dva. Skupaj pet kazenskih krogov je slovensko ekipo oddaljilo od boja za zmagovalni oder, vseeno pa je naša mešana ekipa po zaslugi odličnih nastopov Klemenčičeve in Vidmarja vseeno končala na visokem šestem mestu. Zmagala je štafeta Nemčije. Tudi na individualni mešani štafeti sta Kaja Marič in Matic Repnik prišla do zelo dobrega šestega mesta. Tekmovanje sta zaključila brez kazenskega kroga in s 14 popravami. Zmagala je dvojica iz Poljske.

V soboto sta bila na sporedu še super sprinta v ženski in moški kategoriji. V finalu med najboljšimi 30 so nastopila kar štiri slovenska dekleta. Najvišje je tekmovanje končala Živa Klemenčič, ki je bila šesta. Do izjemnega rezultata je prišla predvsem po zaslugi odličnega teka, žal pa je na zadnjem strelskem postanku zgrešila štiri strele, kar jo je oddaljilo od novih stopničk. Kaja Zorč je bila osma, Klara Vindišar 23., in Kaja Marič na 30. mestu. Pri fantih so v finalu prav tako nastopili štirje Slovenci. Najvišje uvrščen je bil Toni Vidmar, ki je tako kot Klemenčičeva končal na šestem mestu. Pavel Trojer je uspeh dopolnil s 14. mestom, Matic Repnik s 17. in Jaša Zidar z 19. mestom.

Zelo dobro je v Italiji nastopal tudi Toni Vidmar. Foto: Sloski


Uradni rezultati, IBU junior Martell

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov