Pokljuka uspešno organizirala prvi OPA alpski pokal sezone

20.12.2021

Na Pokljuki se je ta konec tedna zbralo preko 300 mladih biatloncev in biatlonk iz štirih držav (Slovenije, Avstrije, Nemčije in Švice), ki so tekmovali na OPA alpskem tekmovanju v biatlonu. Tekmovali so na dveh sprintih, zelo uspešni pa so bili tudi nadobudni Slovenci iz osmih slovenskih klubov.

Lani je bil na Pokljuki organiziran zadnji alpski pokal v sezoni, letos pa prvi. Foto: Sloski

Prvi alspki pokal sezone bi sicer moral gostiti nemški Oberwiesenthal, a so organizatorji tam zaradi težav z epidemijo novega koronavirusa organizacijo morali odpovedati. Vskočila je Pokljuka, ki se je znova izkazala za odlično organizatorico tekmovanj. Mladi tekmovalci so ne na Rudnem polju zbrali po približno devetih mesecih, saj je bil lani na Pokljuki na sporedu zadnji alpski pokal sezone. Čakala jih je tudi manjša prenovitev, saj je na Pokljuki posodobljen prihod na stadion, ki vsem tekmovalcem omogoča enakovreden prihod na strelišče. V soboto in nedeljo sta bila na sporedu ženski in moški spint, tekmovalci pa so bili razdeljeni v štiri različne kategorije. Skupaj je v dveh dneh na Pokljuki nastopilo kar 310 tekmovalcev.  Med njimi so bili tudi predstavniki osmih slovenskih klubov: SK Ihan, SK Brdo, SK Loška Dolina, SD Bohinj, ŠD Gorje, TSK Logatec, SK Cerknica in TSK Triglav Kranj.

V dveh dneh so se slovenski biatlonci trikrat zavihteli na oder za zmagovalce. Z zmago v kategoriji Youth men 1 se je izkazal član SK Brdo Ruj Simic Grošelj, do tretjega mesta pa sta v kategoriji Youth men 2 prišla Jaka Kracman SK Brdo in Aljaž Omejc ŠD Gorje. Odlično so nastopali tudi ostali, novo priložnost na Pokljuki pa bodo imeli še to sezono, ko bo od 17. do 23. januarja na sporedu IBU Odprto evropsko prvenstvo in IBU pokal za mlajše člane v biatlonu.

Na Pokljuki je prišlo tudi do ene slovenske zmage. Foto: Sloski


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov